Malzemeler:

-1 orta boy karnabahar
-Tuz

Beyaz sos:
-3 tepeleme yemek kaşığı un
-2 tepeleme yemek kaşığı margarin
-2,5 bardak süt
-Tuz-karabiber

Üstü için:
-1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
-1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Yapılışı:

1. Karnabaharın kök ve yapraklarını kesip çıkartın. Koçan kısmını
ayırmadan 4 parçaya bölün. Kaynar tuzlu suya koyup biraz haşlayın.
(tencerenin kapağını aralık bırakın). Sudan çıkarıp çiçekleri ve
dallarıyla birlikte parçalara bölün.

2. Beyaz sos gereçleriyle sosu hazırlayın. Karnabaharın üzerine biraz
tuz ve karabiber serpin. Üzerine beyaz sos yayın, kaşarpeyniri serpin
ve bir kaşık eritilmiş yağ gezdirin. Fırında üzerini kızartın.

AFİYET OLSUN