MALZEMELER
-1 paket köftelik bulgur
-1/2 kg orta yağlı kıyma
-1 baş soğan
-maydanoz
-reyhan
-salça
-tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovun. Et, bulgur
ve salçayı ilave edip, iyice yoğrun. Cevizden biraz küçük parçalar
koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp
ortasını çukurlaştırın. Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates
rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra bir kase su ilave edin. Su
kaynadığında köfteleri alıp 20-25 dakika pişirin, artan suyu bir kaba
koyup süzün. Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu
sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın.
AFİYET OLSUN