* 2 adet kalın pırasa
* 250g kıyma
* 1 kuru soğan
* 1 sivribiber
* 1 su bardağı maydanoz
* 1 çay bardağından daha az pirinç
* tuz
* karabiber
* pulbiber
hazırlanması:
1. pırasaları bir parmak kalınlığında kesin. dışta üç yaprak kalana kadar içteki yaprakları çıkarın. tuzlu suda çok az haşlayın.
2. bu arada iç malzemeyi hazırlayın. kıymayı hiç yağ eklemeden doğranmış soğan ve sivribiberle kavurun. doğranmış maydanozu, önceden ıslatılmış pirinçleri ve baharatları ekleyip karıştırın.
3. pırasaların içlerini hazırladığınız harçla doldurun ve yatay olarak tencereye dizin. üzerlerine parça parça margarin koyup kısık ateşte pişirin.
patlıcan sote:
* 2 adet patlıcan
* 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
* tuz
* 250g kuşbaşı et
* 1 kuru soğan
* 2 sivribiber
* 2 orta boy domates
* karabiber
* pulbiber
* 1 çay bardağı kaynamış su
* 1 çay kaşığı salça
hazırlanması:
1. patlıcanları dörde bölüp yemeklik doğrayın. 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile hepsini ovun. 200C fırında kızarana kadar fırınlayın.
2. patlıcanları tencereye alın. etleri patlıcana eklemeden önce bir iki kaşık zetinyağıyla kendi suyunu bırakana kadar hafif soteleyip suyunu çekmesine izin vermeden patlıcanın üzerine ilave edin. yemeklik doğranmış soğanı, biberi, rendelenmiş domatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın.
3. salçayı suda ezin. yemeğin üzerine gezdirin. kısık ateşte kısa sürede pişirin.