- 5 Çorba kaşığı un
- 1 Çorba kaşığı tereyağı
- 1 Su bardağı yeşil mercimek
- 1 Çay bardağı erişte
- 5 Su bardağı su
- 1 Adet kuru soğan
- 2 Çorba kaşığı sıvı yağ
- Karabiber, kimyon, kırmızıbiber, kekik, tuz
- Tereyağını tencerede eritin ve unu ekleyerek kavurun.
- Üzerine soğuk suyu ekleyin ve dibi tutmaması için karıştırarak kaynatın.
- Kaynayınca yeşil mercimeği ekleyin.
- Bir taşım kaynayınca erişteyi ve baharatları da ekleyin ve mercimekler pişinceye kadar kaynatın.
- Mercimekler pişince ocaktan alın.
- Soğanı ince ince kıyın ve sıvı yağ ile iyice kavurun.
- Karışımı çorbaya ekleyin ve karıştırın
- Sıcak olarak servis yapın.