1-Adım: Programı kurduktan sonra açıyoruz ve aşağıdaki gibi 3 kategoriden oluşan bir pencere geliyor karşımız
2-Adım: Ve biz " VideoStudio Editor " seçeneğini kullanacağız
3-Adım: programın genel görünmü aşağıdaki gibi
4-Adım: Daha sonra logo ekleyeceğimiz video'nun olduğu klasöre giderek, video'yu sürükleyerek programa bırakıyoruz(aşağıdaki alana bırakıyoruz, ben Click adlı filmi kullanıyorum)
5-Adım: Video'yu programa import ettikten sonra yukarıdaki seçeneklerden " Share " tıklıyoruz
6-Adım: Yine yukarıdaki seçeneklerden " File " menüsüne giriyoruz ve " İnsert Media File To Library " seçeneğinden " İnsert İmage " seçiyoruz
7-Adım: Açılan pencereden logo olarak kullanacağımız resmi seçip " Aç " tıklıyoruz
8-Adım: " Aç " tıkladıktan sonra resmi programa import etmiş oluyoruz ( aşağıda ki resimde import ettiğimiz resmi görüyoruz )
aşağıdaki video zincirinin altına bırakıyoruz
9-Adım: Resmi video'nun altına bıraktıktan sonra önizlemede resmin ortaya yerleştiğini görüyoruz
10-Adım: Önizlemede gördüğümüz gibi resmin kenarlarında boyutlandırma yapabiliriz ve köşelerden veya kenarlardan logonun boyutunu isteğinize göre ayarlayın (Eğer boyutlandırma noktaları yoksa aşağıdan resmi seçerseniz boyutlandırma noktaları çıkar)
11-Adım: Logonun videoda nasıl duracağını izlemek için; İlk önce, az önce söylediğimiz gibi logonun boyutunu ve yerini manuel olarak ayarlayın daha sonra yine yukarıdaki seçeneklerden " Share " seçeneğine tıklayın, ve sonra aşağıda video ve logonun bulunduğu kısımda solda bir seçenek var ona tıklayın( sonradan eklediğiniz herşeyin hep beraber yürütülmesini sağlar) sonra önizleme ekranında videoyu yürütün ve logonun nasıl durduğuna bakın
12-Adım: Tüm bunları yaptıktan sonra göreceksiniz logo videonun tamamında yer almayacak 3-4 saniyelik bir kısımda yer alacak, videonun tamamı boyunca kalması için fareyi aşağıdaki konuma getirerek logoyu videonun sonuna kadar uzatmalısınız
13-Adım: Herşeyi yaptıktan sonra artık logolu videomuz hazır Sadece kaydetmek kaldı onuda şöyle yapacaksınız; Eğer " Share " bölümünde değilseniz yukarıdan tıklayarak bölüme gelin, " Create Video File " seçeneğinden kaydetmek istediğiniz video türünü seçip kaydediniz(tür olarak wmv 352*288, 30 fps önerilir)
Bu arada TTV nin ilk sinema filmi Click oldu kimse inkar edemez logosu bile var hadi hayırlı olsun
- SONUÇ -
:: Video'ya Ses Ekleme ::
Evet arkadaşlar söz verdiğim gibi hergün anlatımlara devam edicem Bugün videoya nasıl ses eklenir onu göstercem Şimdi video'ya ses ekleme derken insanın aklına 2 şekilde geliyor
*
Video arkaplanına ses ekleme
*
Videonun sesini kapatıp ses ekleme(bu seçenekte sadece eklediğiniz ses yürütülür video sesi olmaz),
2 çeşit fakat ikiside aynı şekilde yapılıyor sadece videonun sesini kapatmak için bi butona tıklamanız yeterli bu yüzden normal ses eklemeyi anlatçam ve alta videonuın seni nasıl kapanır onu yazcam, videonun sesini kapatırsanız 2 seçeneği elde edersiniz
1-Adım: Video'ya logo ekleme dersimizde, programa nasıl video import ( yüklemek ) edilkir söylemiştik burayı atlıyorum ve video programa import edilmiş halinden başlıyorum Aşağıda gördüğümüz gibi video şuan program içerisinde ( Bu anlatımda ise Hızlı ve öfkeli tokyo filmini kullanacağız) resimde video'nun 2 parça gibi durmasına bakmayın o arayı kesip attım yani bütün olarak düşünün kafanız karışmasın
2-Adım: Evet şimdi başlıyoruz; yukarıdan " File " seçeneğinden " İnsert Media File To Library " seçeneğine geliyoruz ve ordan " İnsert Audio" tıklıyoruz ve açılan pencereden import edeceğimiz müzik,ses,parçayı seçip " Aç " diyoruz (Ben Grup vitaminden - Ellere varda bize yokmu şarkısını kullanacam bu arada filmin başında 2 Fast 2 Forious - Six Days şarkısı çalıyor)
Şarkıyı burdan tutarak aşağıda vidoenun bulunduğu şeritte en alta bırakıyoruz
3-Adım: Müzik parçasını aşağıdaki şeride koyduktan sonra istediğiniz kısımlar kesebilirsiniz veya kaydırarak video'nun belirli kısımlarına getirebilirsiniz Kesle işlemini yapmak için aşağıdakli şeritten ses parçasına tıklayınız, kesmek istediğiniz yere uzun imleci getiriniz ve daha sonra üstteki menüden " Clip " seçeneğinden " Cut Clip " tıklayarak kesme işlemini gerçekleştiriniz
Kestikten sonra
4-Adım:Kestikten sora müziğin bir parçasını silmek için, silmek istediğiniz parçaya sağ tıklayarak " delete " tıklayınız
5-Adım: Herşeyi yaptıktan sonra deneme vakti geldi şimdi üstteki menüden " Share " menüsüne tıklıyoruz
6-Adım: Share menüsüne tıkladıktan sonra aşağıdaki resimde gösterilen butona tıklayınız (bu buton aşağıdaki zımbırtıların hep beraber çalışmasına yarıyor) buna tıkladıktan sonra önizleme ekranında yürüterek müziğin video sesi ile birlikte çaldığını göreceksiniz
Video sesini kapatıp sadece eklediğiniz müziğin çalması için sadece aşağıdaki resmi inceleyiniz
yukarıdaki resimde gösterileni yaparsanız artık video yürütülürken sadece sizin eklediğiniz müzik çalacaktır Bu arada Koskoca UNIVERSAL Sütidyolarında yapılan Hızlı ve öfekli Tokyo filmi Grup vitamin - Ellere varda bize yokmu şarkısı ile başlamış oldu vatana millete hayırlı olsun
:: Video'ya Yazı Ekleme ::
Tekrar merhaba arkadaşlar yine söz verdiğim gibi bugünkü anlatımımı yapacağım ve bugünkü anlatım video'ya yazı ekleme Sözü uzatmadan başlıyorum
1-Adım:Video'ya yazı eklemek için ilk önce video'yu programa import(yükleme) edeceğiz bu işlemi anlatmaya gerek yok sanırım ilk anlatımda bundan bahsetmiştikBu arada bu anlatımda ise vizyona yaklaşık 2 hafta önce giren 300 Spartalı filmini kullanacağızAşağıdaki şekilde import edilmiş hali var
2-Adım: Video'yu programa import ettikten sonra yazı ekleyeceğimiz yeri belirliyoruz Bu belirleme işlemini ister önizleme ekranında ister aşağıdaki şeritte imleci hareket ettirerek yapabiliriz
Önizleme ekranı ------Şeritteki imleç----yazı yazılacak kısım
3-Adım: Yeri belirledikten sonra yine aşağıdaki şeritte dikkat ederseniz " T " butonu var ona tıklayınız
4-Adım: Butona tıkladıktan sonra dikkat ederseniz hem önizleme ekranında " Double - Click Here to add a title" türkçesi başlık eklemek için 1 kez tıkla gibi bişey ing iyi değildir, cümleyi yanlış kurmuş olabilirim, hemde önizleme ekranının sağ tarafında çeşitli font ve şekillerde yazılar gelmiş olcak
5-Adım: Şimdi normal bir yazı yazmak için önizleme ekranına 1-2 kez tıklayın ve yazı yazmak için imlecin geldiğini göreceksiniz sonra istediğinizi yazın sağ tarafta renk ve yazı büyüklüğünüde ayarlayabilirsiniz
Hazır fontlardan kullanmak için ise istediğiniz yazı fontunu sürükleyerek aşağıda " T " butonunun bulunduğu şeride bırakmanız gerek
Hazır fontlardan kullanmak için ise istediğiniz yazı fontunu sürükleyerek aşağıda " T " butonunun bulunduğu şeride bırakmanız gerek
6-Adım: Yazdığınız yazılara animasyon efektleri vermek için ise; ilk önce yazıyı yazın daha sonra aşağıdaki şeritten yazıyı seçerek " Animation "penceresine tıklayın ordan istediğiniz efektleri seçerek yazınıza efekt verebilirsiniz
7-Adım: Yazının ekranda kalacağı süreyi ise yine aşağıdaki şeritten yazı parçasını uzatıp kısaltarak ayarlayabilirsiniz
8-Adım:Herşeyi yaptıktan sonra sadece kaydetmek kalıyor geriye Eğer " Share " bölümünde değilseniz yukarıdan tıklayarak bölüme gelin, " Create Video File " seçeneğinden kaydetmek istediğiniz video türünü seçip kaydediniz(tür olarak wmv 352*288, 30 fps önerilir)