Malzemesi
2 litre süt
2,5 su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı buğday nişastası
Üzerine pekmez...
Yapılışı
Tencereye sütü, şekeri ve tuzu koyup karıştırarak biraz kaynatın. Nişastayı biraz su ile sulandırın. Süt kaynamaya başlayınca bir çırpma teli ile azar azar nişastayı yedirin.Dibini tutmaması için bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar orta ateşte yaklaşık 20dk pişirin. Muhallebi koyulaşınca ateşten alın. Yaklaşık 5cm derinliğinde bir kapı ıslatın ve fazla suyunu dökün. Muhallebiyi kaba boşaltın.Soğuması için bırakın...Soğuduktan sonra kare kare dilimleyip üzerine pekmez dökerek servis yapın...Pekmez yerine pudra şekeride dökülebilirsiniz.
AFİYET OLSUN