3 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı pekmez
1 Su ardağı dövülmüş ceviz içi
200 gr kaymak
Hazırlanışı
- Kabağın çekirdeklerini ve liflerini temizleyip, dilimlere ayırın.
- Dış kabuğunu fazla derin olmamak kaydıyla kesip, atın.
- Kabak dilimlerini 4 santim uzunluğunda doğrayın.
- Tatlıyı pişireceğiniz tencereye bir kat kabak sıralayın ve üzerine şeker serpin.
- Bir kat daha kabak sıralayın ve yine şeker serpin.
- Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizin.
- Kabakları bu şekilde 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletin.
- Bu süre sonunda kabak tenceresini kısık ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin.
- Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp, yüksek ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin.
- Sonra üzerine pekmezi gezdirin.
- Kapağını tekrar kapatıp, 4-5 dakika daha pişirin.
- Ateşten alıp, soğutun.
- Soğuyan kabağı servis tabağına alın.
- üzerine iri dövülmüş ceviz serpin.
- Kaymakla birlikte servis yapın.