Malzemeler2.5 Kilo balkabağı
3 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı pekmez
1 Su ardağı dövülmüş ceviz içi
200 gr kaymak


Hazırlanışı
  • Kabağın çekirdeklerini ve liflerini temizleyip, dilimlere ayırın.
  • Dış kabuğunu fazla derin olmamak kaydıyla kesip, atın.
  • Kabak dilimlerini 4 santim uzunluğunda doğrayın.
  • Tatlıyı pişireceğiniz tencereye bir kat kabak sıralayın ve üzerine şeker serpin.
  • Bir kat daha kabak sıralayın ve yine şeker serpin.
  • Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizin.
  • Kabakları bu şekilde 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletin.
  • Bu süre sonunda kabak tenceresini kısık ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin.
  • Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp, yüksek ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin.
  • Sonra üzerine pekmezi gezdirin.
  • Kapağını tekrar kapatıp, 4-5 dakika daha pişirin.
  • Ateşten alıp, soğutun.
  • Soğuyan kabağı servis tabağına alın.
  • üzerine iri dövülmüş ceviz serpin.
  • Kaymakla birlikte servis yapın.