- 3 yumurta
- 1 su b. esmer şeker
- 50 gr. bitter çikolata
- 100 gr. tereyağı
- 1 çorba k. granül kahve1
- paket kabartma tozu
- 1 su b. un
Kreması için:
- 3 su b. süt
- 5 çorba k. toz şeker
- 2 çorba k. nişasta
- 2 çorba k. pirinç unu
- vanilya şekeri
Ganajı için:
- 200 gr. bitter çikolata
- 1 su b. krema
Hazırlanışı :
100 gr.tereyağının 1 tatlı kaşığını fırın kabına alın.Fırın kabını tereyağı ile yağlayın.Üzerine 1 çorba kaşığı kadar un ilave edip yayın.Kalan tereyağını tavaya alın.Üzerine 50 gr.bitter ve 1 çorba kaşığı granül kahve ilave edin eritin. Karıştırma kabına 1 su bardağı esmer şekeri alın.Üzerine 3 adet yumurtayı kırın ve çırpma teliyle karıştırın. Üzerine eritilmiş bitter çikolata ve granül kaveyi ilave edin.Daha sonra karıştırma kabına yarım paket kabartma tozunu ve 1 su bardağı unu ilave edip karıştırın..Fırın kabına kek karışımını boşaltın. Önceden ısıtılmış olan 160 derecelik fırında pişirin. Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alınç.Üzerine 5 çorba kaşığı toz şekeri,2 çorba kaşığı nişastayı,2 çorba kaşığı pirinç unu ve vanilya şekeri ilave edip sürekli karıştırarak kremayı pişirin. Fırın kabındaki brownienin üzerine kremayı dökün. Ganajı için bir tavaya 1 su bardağı kremayı alın ve kremayı eritin.Daha sonra üzerine 200 gr. Bitter çikolatyı ilave edip eritin.Ganajı fırın kabındaki brownin üzerindeki kremanın üzerine dökün. Soğuyunca servis yapın.