7 çorba k. irmik
1 su b.toz şeker
5 su b.süt
2 damla sakızı
1 kase kayısı
Sosu için:
yarım kg. kayısı
1 su b. tozşeker
2 çorba k. mısır nişastası
Hazırlanışı :
Tencereye 7 çorba kaşığı irmiği,1 su bardağı toz şekeri,5 su bardağı sütü,damla sakızını ilave edip pişirin.Kaynadıktan üzerine küp kesilmiş olan 1 kase kayısıyı ekleyip ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra çembere aktarın.Sosu için yarım kg.kayısıyı parçalayıcıdan geçirip püre kıvamına getirin.
Tencereye kayısı püresini,1 sau bardağı toz şekeri mısır nişastasını ve bir miktar su ilave edip ocakta pişirin.Çemberdeki irmikli karışımın üzerine kayısı sosunu döküp soğtun.Soğuk olarak servis edin