MALZEMELER
2 su bardağı un
1 tutam tuz
½ yaş maya
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Şerbeti için ;
2 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
½ limon suyu
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Un, tuz, su ve yumurtayı çatal yardımıyla çırpıyoruz. Yağı kızdırdıktan sonra bir tatlı kaşığı hamuru yağın içine döküp kızartıyoruz. Daha önceden hazırladığımız 2 su bardağı su, 2,5 su bardağı toz şeker ve yarım limon suyunu hazırladıktan sonra soğutuyoruz. Kızarttığımız lokmaları sıcak olarak soğuk şerbete batırıyoruz. Biraz bekledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun...
2 su bardağı un
1 tutam tuz
½ yaş maya
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Şerbeti için ;
2 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
½ limon suyu
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Un, tuz, su ve yumurtayı çatal yardımıyla çırpıyoruz. Yağı kızdırdıktan sonra bir tatlı kaşığı hamuru yağın içine döküp kızartıyoruz. Daha önceden hazırladığımız 2 su bardağı su, 2,5 su bardağı toz şeker ve yarım limon suyunu hazırladıktan sonra soğutuyoruz. Kızarttığımız lokmaları sıcak olarak soğuk şerbete batırıyoruz. Biraz bekledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun...