- 1 litre süt
1 su b.toz şeker
2 çorba k.un
2 çorba k.nişasta
1 yumurta sarısı- damla sakızı
Güllaç için:
- 8 yaprak güllaç
5 su b.süt- 1 su b.toz şeker
Üzeri için:
- muz
yeşil fıstık- nar
Hazırlanışı :
ilk olarak tatlının muhallebisi hazırlanır.
Bunun için tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve damla sakızları konularak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Arada bir karıştırılarak soğuyup topaklanması önlenir.
Diğer taraftan 5 su b. süt ve toz şeker hafif ılık olana kadar ısıtılır.
Güllaçların yarısı teker teker süt ile ıslatılarak tepsiye dizlir. Arada üzerine süt serpilir.
Yarısı konulunca soğutulmuş muhallebi üzerine yayılır.
Daha sonra tekrar kalan güllaçlar ıslatılarak üzerine yerleştirilir.
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak 4-5 saat bekletilir.
Muz, kivi, nar gibi meyvelerle servis yapılır.