İşyerim dini meselelerde biraz hassas bi kurum ve bende namaz kılmaya gidebilmek için yalan söylemek zorunda kalıyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum fakat yalan söyleyerek kötü mü yapıyorum? Şimdiden teşekkürler Benzer ...
En iyi cevap (cennet) tarafından gönderilmistir |
Yalan söylemeye mecbur kalınan bazı anlar ve durumlar var mıdır? Bu konuda Peygamberimiz şu noktaları zikrediyor: "Halkın arasını düzelten ve bunun için (hayır niyetiyle) söz ulaştıran veya hayır maksadıyla yalan söyleyen, yalancı değildir " -Bir başka rivayet de, savaşta, insanların arasını bulmada, kadının kocasına, kocanın da karısına karşı, ailenin düzeni için söylediklerinde yalan söylemeye müsaade edildiği bildiriliyor Buharî ve Müslim Sahih’lerinde şöyle bir hadis zikrederler: “Halkın arasını düzelten ve bunun için hayır niyetiyle söz ulaştıran veya hayır maksadıyla yalan söyleyen, yalancı değildir.” Yine Müslim, bu hadisin devamında Ümm-ü Gülsüm’den (r.a.) şu meâlde bir rivayeti de kaydetmektedir: “İnsanların söylediklerinden hiçbir şeyde yalana ruhsat verildiğini işitmedim; ancak şu üç durum müstesna: 1) Harpte, 2) İnsanlarını arasını bulmada, 3) Kadının kocasına, kocanın da karısına karşı ailenin düzeni için söylediklerinde...” (alıntıdır) |
Misafir |
Merhabalar Misafir, forumumuza hosgeldiniz. Forumumuzda bu soru hakkinda fikri olan bir kisi en kisa zamanda cevaplayacaktir. Umarim sorunuz en kisa zamanda cevaplanir ve sizde memnun kalirsiniz. Lütfen Soru - Cevap kategorisini takip etmeyi unutmayin
Yalan söylemeye mecbur kalınan bazı anlar ve durumlar var mıdır? Bu konuda Peygamberimiz şu noktaları zikrediyor: "Halkın arasını düzelten ve bunun için (hayır niyetiyle) söz ulaştıran veya hayır maksadıyla yalan söyleyen, yalancı değildir "
-Bir başka rivayet de, savaşta, insanların arasını bulmada, kadının kocasına, kocanın da karısına karşı, ailenin düzeni için söylediklerinde yalan söylemeye müsaade edildiği bildiriliyor
Buharî ve Müslim Sahih’lerinde şöyle bir hadis zikrederler:
“Halkın arasını düzelten ve bunun için hayır niyetiyle söz ulaştıran veya hayır maksadıyla yalan söyleyen, yalancı değildir.”
Yine Müslim, bu hadisin devamında Ümm-ü Gülsüm’den (r.a.) şu meâlde bir rivayeti de kaydetmektedir:
“İnsanların söylediklerinden hiçbir şeyde yalana ruhsat verildiğini işitmedim; ancak şu üç durum müstesna: 1) Harpte, 2) İnsanlarını arasını bulmada, 3) Kadının kocasına, kocanın da karısına karşı ailenin düzeni için söylediklerinde...”
(alıntıdır)
İbadetini gizle ve daha rahat ibadet edebilecegin bir firma ile anlasana kadar bu sekilde devam edebilirsin. Şayet evli ve cocukların var ise, ekonomik olarak zora girmeden bu yolu izlemeni bir kardesin olarak tavsiye edebilirim. Sanıyorumki seninkisi yalana degil durum itibari ile gizlemeye giriyor.
|