Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
limon kabuğu rendesi
minicik tuz
2 yumurta sarısı
250 gr un
10-15 adet kabukları soyulmuş badem
Yapılışı
Yağ,şeker ve tuz birbirine iyice yedirilir.
2 yumurta sarısı ve limon kabuğu eklenip yoğrulur.
Son olarak da un eklenip yoğurulur ve 20 dk buzdolabında bekletilir.
Şekil vermek
Uzun uzun ince rulolar yapılıp eşit şekilde parçalara ayrılır.Tırnak kısmı, çay kaşığının tersi ile bastırılıp bademin bir parçası yerleştirilir.Parmak üzerinde ki çizgileri vermek için,iki kez boğum yapılır ve boğumların tepeleri bıçakla çizilir.
Yumurta sarısına minicik şeker ve su eklenip karıştırılıp parmakların üzerine sürülür.175 c de de pişirilir.
afiyet olsun, ben sadece bakmayi tercih ediyorum
KOrkunç olmuş ....
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
limon kabuğu rendesi
minicik tuz
2 yumurta sarısı
250 gr un
10-15 adet kabukları soyulmuş badem
Yapılışı
Yağ,şeker ve tuz birbirine iyice yedirilir.
2 yumurta sarısı ve limon kabuğu eklenip yoğrulur.
Son olarak da un eklenip yoğurulur ve 20 dk buzdolabında bekletilir.
Şekil vermek
Uzun uzun ince rulolar yapılıp eşit şekilde parçalara ayrılır.Tırnak kısmı, çay kaşığının tersi ile bastırılıp bademin bir parçası yerleştirilir.Parmak üzerinde ki çizgileri vermek için,iki kez boğum yapılır ve boğumların tepeleri bıçakla çizilir.
Yumurta sarısına minicik şeker ve su eklenip karıştırılıp parmakların üzerine sürülür.175 c de de pişirilir.
afiyet olsun, ben sadece bakmayi tercih ediyorum
KOrkunç olmuş ....