HAMURU İÇİN MALZEMELER:

1 kg un

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 küçük yaşmaya veya küçük paket ınstand maya

ılık su

150 gr yumuşamış margarin...

Margarin hariç diğer malzemeler ile yumuşak ekmek hamuru kıvamında bir hamur yoğuruyoruz ve üzerini kapatıp sıcak ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.Hamurumuz mayalanırken hadi gelin biz üst harcını hazırlayalım....

ÜSTÜ İÇİN MALZEMELER:

1 büyük boy kurusoğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı susam

eğer varsa 1 tane kırmızı biber olmayadabilir

küçük bir kase çökelek veya tulum veya keş veya lor

Zeytinyağında soğanları küp küp doğrayıp kavuralım iyice kavrulan soğanlara salçaları ve baharatları ekleyelim.Susamını ve çökeleğini ekleyip altını kapatalım soğusun...



Mayalanan hamurumuzun içine 150 gr yumuşamış yağı ekleyip yeniden yoğuralım.Yani o yağı hamura iyice yedirelim.Öyle güzel bir hamur oluyorki sormayın.Biraz daha bekleyip kabartalım hamuru...

Kabaran hamuru iyice yağladığımız tepsimize yayalım üzerine kavurduğumuz harcı döküp her tarafına yayalım...

Önceden ısıttığımız fırınımızda nar gibi kızartalım.Tabiki her zaman dediğim gibi bu arada çayıda demlemeyi unutmayalım.Yanına eğer yazsa domates,salatalık kışsa turşu çay vs.