Sigara tedaviyi güçleştiriyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-11-2008 (18:50)   Son Mesaj: 02-11-2008 (19:38)    Cevap: 4    Gösterim: 723  

Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 1 gönderen safinaz
  • 1 gönderen kipchak
  • 1 gönderen alper

02-11-2008

Sigara tedaviyi güçleştiriyor

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Türk, sigara kullanımının hastalıkların tedavisini de zorlaştırdığını belirtti.Türk, özellikle koroner kalp hastalığı, hipertansiyon ve kronik böbrek hastalığı teşhisi konulan hastalarda, hastalığın ilerlemesini önlemek için verilen ilaçların yararının, hastanın sigara kullanmasıyla büyük ölçüde ortadan kalktığını söyledi.Prof. Dr. Türk, tüm dünyada, özellikle gelişmiş ülkelerde sigara ile yapılan mücadelenin Türkiye'de de "aynı ciddiyetle" uygulanması gerektiğini ifade etti.

Sigara tedaviyi güçleştiriyor Yorumları

Permalink - Mesaj no 1  02-11-2008, 19:23

Zaten sigaranın mesane ve akciğer kanserine yol açtığı kesinkez kabul edildi.Üstelikte kalp hastalıklarının tedavisinide engelliyorsa hala sigara içmek biraz cinayet gibi geliyor.
    alptraum bunu beğendi.
    safinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) safinaz

Permalink - Mesaj no 2  02-11-2008, 19:31

Alptraum sigara içme ölürsün (:
    alptraum bunu beğendi.
    kipchak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) kipchak

Permalink - Mesaj no 3  02-11-2008, 19:32

Annem ben 6 yaşındayken heves ettiğim sigaradan bir duman çektirmişti. Gözlerim yuvalarından fırladı, öksürmekten nefes alamadım. O gün bu gündür sigaradan nefret ederim.

Bu yöntem bence oldukça etkili olabilir annelere duyurulur
    alptraum bunu beğendi.

Permalink - Mesaj no 4  02-11-2008, 19:38

alper´isimli üyeden Alıntı
    Annem ben 6 yaşındayken heves ettiğim sigaradan bir duman çektirmişti. Gözlerim yuvalarından fırladı, öksürmekten nefes alamadım. O gün bu gündür sigaradan nefret ederim.

Bu yöntem bence oldukça etkili olabilir annelere duyurulur

Benim kardeşim de iki yaşındayken sigara içmeye heves etmişti ve sigara vermedikleri zaman çatlayacak gibi ağlıyordu.Mecburen sigarasını eksik etmiyorlardı ve baya baya sigara içiyordu.Sonra beni kıskandıracak kadar yoğun bir sevgiyle onu bu isteğinden vazgeçirdiler.
    Ben olsam bir tane oturturdum"Bücür bu sigara,çikolata değil,kafamı bozma"derdim.
    safinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) safinaz