"Ne olduysa sokaklar oyunsuz, oyunlar çocuksuz kaldıktan sonra oldu" diyor bir yazar ve ekliyor: "Ama anne hava daha kararmadı ki, hadi saklambaça devam" sözü çok eskilerde kaldı.
Çünkü çocuklar joystick, TV veya internet kablosuyla eve bağlandı. Sokağa çıkmayan, birlikte oynamayı unutan çocuklar var evlerimizde...
Misket, yakartop, istop... Çocukların birçoğu artık bu oyunları bilmiyor, bilsede oynayamıyor. Çünkü sokağa eskisi kadar çıkılmıyor. İşte geçmişin eski sokaklarında kalan eski oyunlarımız...
Ne günlerdi baş başaltı ne demekse çizgiye en yakın misketi atan ilk atma hakkını kazanırdı çizgiye en uzak atan ise vurulacak tarafı seçerdi baş taki misketi vuran hepsni alırdı baş altıda baştaki misketin yanındaki misketi ifade eder
buda mors üçgen çizlir ve içine misketler konurdu.Misketle üçgenin dışına misketi çıkaran o msiketi alırdı.
her ne kadar kız oyunuda olsa oynamışımdır [
blush]
blush]
bunuda hatırlıyorum bulaşık sabunuyla suyu köpürtür ya ıfak bir boru yada tükenmez kalemin içini çıkarıp yapardım
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 681x424 and weights 54KB.
bu oyunda en son kalan kişi olmak güzeldi vurulanlar gözlerinin içine bakardı pas yakalasada oyuna bizide alsa
vazgeçilmez oyun birdir bir yerin dibine gir ikidir iki ormandaki tilki üçtür üç altaması güç
arkadaş koşan ebe olsa gerek
bir plastik leğenle çok güzel oluyordu kaymak
ozamanlar halı saha mı vardı hey gidi günler hey
Hiç beceremezdim
yağ satarım bal satarım ustam ölmüş ben satarım
arkadaki çocukta bir umut belki arkadaşı onuda bindirir bisiklete