1)ZEHİRLİ MADDELER:
Domuz eti çok yağlıdır.Yenildiği takdirde bu yağ kana geçer.Kandaki fazlamiktarda yağ atardamarların sertleşmesine,tansiyon yükselmesine ve kalpenfatüsüne sebep olur.Ayrıca domuz yağı içerisinde 'sutoksin'denilenzehirli maddeler mevcuttur.Vücuda giren bu maddelerin dışarı atılması için lenfbezlerinin çok çalışması gerekir.burum lenf düğümlerinin(nbademcikgibi)iltihaplanması ve şişmesine neden olur.Bu duruma DOMUZ HASTALIĞI dadenilen 'skrofuloz a neden olur.
2)FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT
Domuz etinde bulunan anormal miktarda kükürt kıkırdak kas ve sinirlere oturarakeklemlerde iltihaplanmalara yol açar.Kireçlenme ve bel fıtığına yol açar.
3)AŞIRI BÜYÜME
Domuzda büyüme hormonu çok fazladır.Domuz etiyle alınan bu anormal miktarda kibüyüme hormonu vücüdun düzensiz büyümesine neden olur.Ellerin ayakların yadakafanın anormal şekilde büyümesine yol açar.
4)DERİ HASTALIĞI
Domuz eti ve yağı kullanan kişinin derisinde 'imidazol' denilenmaddeler kaşıntıya yol açar.Egzama dermati, nörodermatit gibi iltihabi derihastalıklarına zemin hazırlar.
5)TRİNŞİN
Domuz etiyle insanlara geçen bu hastalık domuzlarda ağır bir hastaıkyapmamasına rağmen insanlarda öldürücüdür.Bu hastalıkğın tek kaynağıdomuzlardır.
6) SİROZ
Ottowa Üniversitesi araştırmacıları domuz eti tüketimi ile karaciğeriltihaplanması olan siroz arasında orantılı bir artış tespitettiler.Araştırmayı yapan Dr. Amin Nanji ve Dr.Samuel French domuz eti ilealkol tüketildiği zaman riskin dahada arttığını belirtiyor.İsviçre, Norveç veFinlandiya gibi ülkelerde kişi başı kişi başı ortalama domuz eti tüketimi ilesirozdan ölenlerin oranları doğru orantılıdır.
7) KANSER
Domuz eti ve yağı, cilt kanseri, mide kanseri, bağırsak kanseri, lenf kanserigibi kanser çeşitlerine yakalanma riskini arttırmaktadır.Ayrıca taşıdığı aşırıbüyüme hormonu nedeniyle kanserin gelişmesine zemin hazırlamaktadır.
8) OBEZİTE
Yapılan araştırmalarda vücudun metabolizmasının dengesizliği ile oluşanbir tür hastalık olan obeziteye yakalanma riskinin domuz eti kullanımı iledoğru orantılı olduğu belirtilmekte.İşte bu nedenle özellikle hristiyanülkelerde obezite çok yaygındır.
9)HAYA DUYGUSUNU AZALTMASI
Yapılan araştırmalardadomuz etinin barındırdığı bir tür maddenin insanlardakikıskanma ve haya duygusunu azalttığı kanıtlanmıştır.Bu durum toplum içindefuhuşun ve ahlaksızlığın artmasına cinsel sapkınlıkların ortaya çıkmasına nedenolmaktadır.Özellikle ülkemiz için önemli olan Türk aile yapısı bu nedenle birtehdit altındadır.Çünkü eşini kıskanmayan tek varlık domuzdur.Yani bir domuzaynı zamanlarda birçok domuzla birlikte olur.