Hakikatçi melamiler!!!!

Kendilerine işte böyle diyorlar hakikatçi melamiler bir sohbet ortaminda karşilaştim kendileriyle kur'an i bir rumuz görüyorlar insanlari hak olarak seyrediyorlar her bir şeyi an da yaşiyorlarmiş,bu cemaat la ilgili fazla ...

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen emirahmedyasin

1. Alt 08-17-2009, 10:58 #1
    HİRANUR Mesajlar: 295
    Kendilerine işte böyle diyorlar hakikatçi melamiler bir sohbet ortaminda karşilaştim kendileriyle kur'an i bir rumuz görüyorlar insanlari hak olarak seyrediyorlar her bir şeyi an da yaşiyorlarmiş,bu cemaat la ilgili fazla bir bilgim yok anlattiklari hakkinda bilgi toparlamak istiyorum yardimci olursaniz sevinirim.................

2. Alt 08-17-2009, 11:07 #2
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    Yeni bire ekol olmalı biraz daha ayrıntı veririseniz konuşulabilir.Yada elinizde yazılı bir bilgi var gönderin okuyalım yorumlamaya çalışalım.İnternettede pek bilgi bilmediğimizle ilgilide konuşmak abes olur...

3. Alt 08-17-2009, 11:16 #3
    şöyle anlatayim namaza şekil namazi diyorlar kendilerinin tefekürle namaz kildiklarini alemi kendilerinde topladiklarini yollarinin evliya yolu oldugunu söylüyorlar elimde yazili bir belge yok haklarinda bilgim var fakat bana yetecek kadar degil

4. Alt 08-17-2009, 11:29 #4
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    HİRANUR´isimli üyeden Alıntı
    şöyle anlatayim namaza şekil namazi diyorlar kendilerinin tefekürle namaz kildiklarini alemi kendilerinde topladiklarini yollarinin evliya yolu oldugunu söylüyorlar.l

Bir ekolden daha bir ara bahsetmişlerdi görüşlerinde oldukça rejid olmalarına rağmen "biz namaz kılmayız öneml olan kalbimiz ve o nun sağlamlığı" derlermiş
    Böyl bir anlayışın olması mümkün değil. Hadisi kabul etmeyen ekollerde var ama namazı herkes kabul etmek zorundadır.Namaz bir gösterştir mü'minin ayırd edilmesindeki ve kulluğun en temel göstergesidir.
    Ki peygambersiz islamı yaşayamayacağımıza göre nebi ne yapmışsa biz öyle yaparız.
    Bu ekollerin genelde sonu hüsran ve sapıklıktır.Bu tür insanlara rastladım genelde sonları derin buhranlar.
    Ciddiye alınmaya değmez iddaları isbat yönünden oldukça zayıf...

gizemli bunu beğendi.
  5. Alt 08-17-2009, 11:34 #5
    Haklisiniz aslinda tartişmaya bile deymez..............

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.