Sizinle bir konuyu paylasayim

Simdi bir sitede görüpde üzüldügüm bir durum oldu ne yazik ki ve direk aklima gelenleri anlatayim durum izahi az da olsa bilenlerin kafasinda canlanir bilmeyenler ise anlattigimdan belli yorumlar yürütebilir. ...

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen alptraum
  • 1 gönderen kipchak

1. Alt 10-21-2008, 23:21 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Simdi bir sitede görüpde üzüldügüm bir durum oldu ne yazik ki ve direk aklima gelenleri anlatayim durum izahi az da olsa bilenlerin kafasinda canlanir bilmeyenler ise anlattigimdan belli yorumlar yürütebilir.

Cuma namazina gittik camiye ve caminin yaninda camiyle birlesik market var. Avrupadaki camiler mescid tarzidir neyse, Cami cikislarinda reklam dagitma olur, gazete gibi dergi gibi türk marketleri gibi v.s. Ne ise bir genc elinde bir türk marketinin reklamiyla cikan cemaate reklami veriyor caminin icinde degil sokak ortasinda ve marketin sahibi amca cikti bagiriyor cocuga bakti olmuyor elinden reklamlari aldi atti kolundan felan tuttu, tabi bunu gören cemaat hemen isin icine girerek amca yavas ol ne yapiyorsun ayip degil mi? Ne olacakki Türk kardeslerimizin yerleri bunlar felan.

Cok kinamistim o market sahibini ve yaptigi hareket müsteri kaybetmek istemeyisinden kaynaklaniyor hemde avrupada türk kardesinin marketi ne olacakki o da kazansa sende kazansan degil mi? Para icin hem o market sahibini üzdü hemde o cocugun kalbini kirdi?

Sizce para bu kadar rand meselesimi olmus Allahaskina.

Buna benzer durumsa Türkiyede kinadigim, yardim kampanyalari sirasinda diger bir kanalda tv de ilk kez ler ve o yardim kampanyasindan uzaklastirma politikalari.... Bu ne bicim bir rand biz ne kalp dinliyoruz ne saglik....

Canavarlasmisiz bu korunam degildir bu ticaret degildir bu paylasim degildir....

Bu rezilliktir yakadan diz boyu akan kibirin düsmanligin pislikleridir. Kendimize gelelim degil mi?

Bunlarin hepsinde ortak nokta var, nedir, paradir degil mi? Bu para bu insanlari bu kadar birbirine düsman ediyor ticarette hirs oluyor hirssa kalp kirilmalarina yol aciyor düsmanligi hasetligi yayiyor. Bir yanda islam derken bir yanda kalp kirarak terazinin ne solunu ne sagini birakiyor. Insanda ne duygu ne güven birakyior.

Ya bugün arkadaslar, ortada para yok ama bu halli bu cesit davranislarda olan insanlar var ise ya yarin parasal olursa bunlarin on katini davranmaz mi?

Allah yardimcimiz olsun.

Sohbet illaki devam edecek uzun tutup sizi SIKMAYAYIM....

Henna bunu beğendi.
  2. Alt 10-21-2008, 23:31 #2
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Ben bugün konuşsam ağzımdan pek hayırlı şeyler çıkmayacak,zaten öylede oldu,kendimi aştım,en iyisi susmak...

3. Alt 10-22-2008, 02:02 #3
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    belki yaş itibari ile yaşanmışlıklarımdan ve iş hayatımda yüzlerce insan tanıdım..tanıdığım insanların iç aile ve iç dünyaları..insan heryerde aynı...hatta öyle öenmli kimliklerde insanlara yakın oldum ki
    hani nerdeyse herşey sarsılıyordu yerinden hafsala kalmadı bir ara..bu insan bunu yapar mıydı...hele burada ..beytullahın karşısında bile kırıklığınızdan hıçkırarak ağlayabilirsiniz para mevzuda..
    her konuda.
    asrımızın şeytan çelmesi bu..
    efendimiz a.s ın ömrüne nazar etseniz en ufak eleştiri yadırgama sui zan bulmazsınız..
    her sünnete bayrakçılık eder gibi sesli görüntü yapan topluluklar..kalp konusunda ne yazık hassasiyeti bir kenara baş olma sevdası vedaha bir çok nefsin afetinde gözleri perdelenmiş durumda.
    ne para neden nesep..benlik girdabında boğulan attığı feryatlarla yardımı kaçıran duadan uzaklaşıp ucuba,yani ayıp arama gafletinde iken parasal konularda da elbette bu yazık lı hallerde bayrak yine birilerinde...,
    ilahi terbiyedee mevla teala ..kulu kula sevdirmek için sadaka zekat , kurban gibi mali ibadetleri emreylemiş ki kullukda ibadette eksiğini kuluma yardımla tamamlarsan kabulum demiş...bu toplumu kenetleme eşitleme, hodgamlığı diğergama tebdil eyleme..hep ilahi bu metod iman kardeşliğin,in tuğlasıdır.
    efendimizde fiilli ve kavli sünneti seniyesinde her dem savaşta ve mescidde en mühim ayna tuttuğu konu "birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmazsınız."
    "kendin için istediğini kardeşin için istemedikçe iman etmiş sayılmazsınız..."ve daha nice gül bahçesinden misallerle bizim manevi yükselişimizin basamaklarını göstermiştir..
    gıbeti,hasedi,nemmalığı,yalanı hırsızlığı ve daha bir yığın şeytan hilesi nefsin afeti olan haramlar hep başkasına bunları yaparsan ben senin ibadetine bakmam,ancak karşıma kullarımında şehadetiyel var...emri kudsisiyle yeniden bir kalp imar ı nefis tezkiyesi reçete oluyor hastalıklarımıza..
    eğilmidir ki günah denen fiiller karşımızdakine dair davranışda..değilmiki haram fesad kıskançlık şeytani itaat eden ruhda..
    bazen şöyle söylenirim,bir husumete tanık olunca..ne tuhaf biz neden anlaşamıyalım,neden kırıp harap edelim..kalbimizde aynı iman değilmi,aynı Allaha inanan ve aynı kuranı okuyan biz değil miyiz..heyhat!

ilk hadis dersin de ilk tahlilini yaptığımız hadis di bunlar..o zamanlar ki hayretim şimdiki zamandan az değil di..değişen hiç bir şey yok..
    belki bu konuları cemaat şuurunyla birleştirsek..cemaatin faziletini de anlayabiliriz..saf olmak,namazı beraber kılmak kalbi beraberliği adalet ve hoşgörüyü..ardından parasal ve her türlü paylaşımı islam kardeşine feragatle olan bir cemaat ile namaz kılmak..yani biz senden geldik sana inam ettik ve hepimiz birlikde senin karşında kıyama durduk..bizi kabul eyle ben değil biziz ya rabbi..diyebilen bir şuur cemaati...
    düşünün ki

bu yine mevlamızın ilahi kelamında telkini ""her gün yalnız sana inan/ır ve yalnız senden yardım diler/iz..Bizi ...sıratı müstakime ulaştır...
    tek gelme der..mevla...tek geldiğinde kulumun hakkıyla gelme der..

her şey tesbih tanesi gibi baş noktaya gelir..imanı kamil..insanı kamil..kalbiselim , aklı selim
    vel hasıl ihlas efendim..acziyetini bilip kendini aradan çekip hak için kalbide halka bir cennet sunabilecek gönüle sahip olmak gerek..
    aynı şekilde buğzu ise Allah ve resulüne açık düşman olan inkar ve şirk koşana tekrar tekrar eylemek..

insan basamaklarda kalınca şeriat,marifet,hakikat kapılaına varamıyor ve ardındakilerden bi haber sadrı kasvetli gözleri kararmış hırsa mübtela ..kalp hastası olarak paraya-maddeye - bağlanıyor..ve diğer hastalıklar zincirinde hüsrana...
    "rabbena zalemna enfüsena.."diymeyen dil ..ahseni takvim iken sahibini siccine kadar itelerken..namaz kılanlatra yazıklar olsun hitabına dahi muhatap kılıyor ..yazık..ki el_aman Yarabbi yazık..
    tüm bu aldanışın sebbinde belkide ilimsizlik yatıyor..Allahdan ancak alimler korkar..mutaki bir mümin bilir ve nefsine itiraz kılıcını çeker,bilir çünki efendisi de rabbi de neden razıdır..ne emreder..
    elbette alim olmakdan kasıd hakikate ermekdir..
    yoksa sadece okumak ,kitap yüklü katırlar gibi değil
    imanın lisandan kalbe inmesi nim alemeti tarihdeki yıldız şahsiyetlerle bize misal olmuştur.
    <hz ömeri <hz aliyi unutmak bedbahtlığı bitmek tükenmek bilmeyen tuli emel..
    yaşlandıkça artan dünya sevgisi
    bu konu da her ayet ve hadisle yüreklere işlenebilir...

garip bir kardeşiniz olarak kabuk tutmayan bir yaranın kendimdeki halini dil tercüman olduğunca eksik ifade ve yetersiz bilgiye rağmen,hoşgörünüze dayanarak yazdım..

"söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil"

"ilacımız Allah için sevmek"
    .İçimizde diğerimizi en derinde hissedercesine dua edbilince sanırım bir ışık yakmış olacağız karanlıkasrımızın karanlık haline
    sizleri tenzih ederim.

Rabbim Sevdiği gibi yaşatsın hepimizi.

hakkınızı helal edin ne olur.."

Konu Henna tarafından (10-22-2008 Saat 02:07 ) değiştirilmiştir.
  4. Alt 10-22-2008, 02:26 #4
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    Alptraum kardeşiminde dediği gibi avrupada durum biraz farklı gerçi biraz değil epey farklı
    camiler mescid tarzı ama her zaman çevresinde (hatta çoğunu girişi içerdedir) kasap,manav,dönerci,bakkal tarzı şeyler olur ve bunlarda o camiiyi yaptıran cemaat yada vakfa aittir. ve maalesef cemaatleşme hat safhada haa cemaatleşmek kötü birşeymi tabiki hayir ama buradaki cemaat anlayışı farklı falanca camiye giden oranın cemaati olan kişi oranın bakkalı,manavı dışında bir yerden alışveriş yapmamalı diye düşünülüyor.

Alptraumun dediği olayla bende bir çok kez karşılaştım kendi cemaatine ait olmayan marketten alışveriş yapmayanlarmı dersiniz,cami çıkışı ilan dağıttırmayanlarmı yoksa her safa bir tane kendi adamını yerleştirip cuma namazının farzından hemen önce cebinden çıkardığı poşete para toplayanlarımı dersiniz...

bir keresinde bu durumu bir imamla konuşmuştum oda yer kirasından,ısınma vs giderlerden ,yeni camii yapımı için paranın gerekliliğinden falan bahsetmişti.bende ona bir günde kaç tane gencin gelip camide namaz kıldığını sordum az olduğunu söyledi işte sorun burada, avrupanın heryeri camii olsa ne olur türkiyenin her yeri camii olsa ne olur oraya gidecek gençleri yetiştirecek bir tane bile okulumuz olmadıktan sonra...

Henna bunu beğendi.
  5. Alt 10-26-2008, 11:03 #5
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Şimdi düşünüyorumda keşke o genç o reklam broşürlerini dağıtmasaymış.Olan ona olmuş,kimsenin umurunda olmaz onun kalbi mi kırılmış,hakaret mi edilmiş...
    Kime ne!!!!!
    Market sahibi için de diğerleri içinde olay sadece reklamının yapılıp yapılmamasıdır...
    Çocuğu kınadım şimdi ne işi var,hiçbir beklentisi yokken maddi bir çıkarı yokken ne diye böyle şeylerde kendisini ziyan etmiş ki...
    Sonunda onlar tekrar birbirleriyle yapmacık dostane diyaloglar kuracaklar,ortada bir provakatör olarak kalacak...

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.