Cuma namazina gittik camiye ve caminin yaninda camiyle birlesik market var. Avrupadaki camiler mescid tarzidir neyse, Cami cikislarinda reklam dagitma olur, gazete gibi dergi gibi türk marketleri gibi v.s. Ne ise bir genc elinde bir türk marketinin reklamiyla cikan cemaate reklami veriyor caminin icinde degil sokak ortasinda ve marketin sahibi amca cikti bagiriyor cocuga bakti olmuyor elinden reklamlari aldi atti kolundan felan tuttu, tabi bunu gören cemaat hemen isin icine girerek amca yavas ol ne yapiyorsun ayip degil mi? Ne olacakki Türk kardeslerimizin yerleri bunlar felan.
Cok kinamistim o market sahibini ve yaptigi hareket müsteri kaybetmek istemeyisinden kaynaklaniyor hemde avrupada türk kardesinin marketi ne olacakki o da kazansa sende kazansan degil mi? Para icin hem o market sahibini üzdü hemde o cocugun kalbini kirdi?
Sizce para bu kadar rand meselesimi olmus Allahaskina.
Buna benzer durumsa Türkiyede kinadigim, yardim kampanyalari sirasinda diger bir kanalda tv de ilk kez ler ve o yardim kampanyasindan uzaklastirma politikalari.... Bu ne bicim bir rand biz ne kalp dinliyoruz ne saglik....
Canavarlasmisiz bu korunam degildir bu ticaret degildir bu paylasim degildir....
Bu rezilliktir yakadan diz boyu akan kibirin düsmanligin pislikleridir. Kendimize gelelim degil mi?
Bunlarin hepsinde ortak nokta var, nedir, paradir degil mi? Bu para bu insanlari bu kadar birbirine düsman ediyor ticarette hirs oluyor hirssa kalp kirilmalarina yol aciyor düsmanligi hasetligi yayiyor. Bir yanda islam derken bir yanda kalp kirarak terazinin ne solunu ne sagini birakiyor. Insanda ne duygu ne güven birakyior.
Ya bugün arkadaslar, ortada para yok ama bu halli bu cesit davranislarda olan insanlar var ise ya yarin parasal olursa bunlarin on katini davranmaz mi?
Allah yardimcimiz olsun.
Sohbet illaki devam edecek uzun tutup sizi SIKMAYAYIM....