Yayınevi: İnkılap Kitabevi
Basım Tarihi: Ocak 2008
Kitap Türü: Beslenme - Diyet / Alternatif Tıp
Açıklamalı Yemek Kitabı serisinin üçüncü cildinde beş bölüm yer almaktadır. İlk bölüm yemek listeleri düzenleme sanatı ve davet yemekleri; ikinci bölüm günlük ekonomik mönüler; üçüncü bölüm dünya mutfakları; dördüncü bölüm krepler; beşinci bölüm puding ve suflelerden oluşmaktadır. YAZAR HAKKINDA Cemaliye Tüter, 1946 yılında Ankara Kız Meslek Öğretmen Okulu, Ev İdaresi Yemek Pişirme - Beslenme Bölümü nden mezun oldu. 1961 yılında fark imtihanı vererek Yüksek Kız Teknik Öğretmen Okulunu bitirdi. 1953 yılında Marshall yardımıyla Amerika ya gönderilen dokuz öğretmen arasında yer aldı. Tetkik ve inceleme gezileri yanında Georgia Üniversitesinde Ev Ekonomisi ve Beslenme dalında ihtisas yaptı. Otuz bir sene Kız Enstitüleri, Kız Meslek Liseleri ve Özel Otelcilik - Turizm okullarında öğretmenlik görevini sürdürdü. TRT İstanbul Radyosu nda Kadın ve Ev Saati programları içinde birçok konuşmaları oldu. Meydan Larousse un 12 cildinde Ev Ekonomisi bölümlerinin hazırlanmasında katkıları oldu; yazarlar arasına girdi. Milliyet Gazetesi, Candan Selek Bir Bilene Soralım köşesinde ve bazı dergilerde yazıları çıktı. 1985 yılından sonra 3 cilt halinde yemek kitapları yayınlandı. Yazarımız o zamandan beri yeni baskılardan önce, güncel bilgiler, yemek konuları ve yeni fotoğraflar ekleyerek kitaplarını sizlere sunmaya çalıştı şimdi kitapları, birçok yenilikler ve ek bilgilerle beraber 5 cilt halinde yeniden basılıyor.
Diğer "Cemaliye Tüter" Kitapları:
1. Açıklamalı Yemek Kitabı 5
2. Açıklamalı Yemek Kitabı 4
3. Açıklamalı Yemek Kitabı Cilt 2 (Ciltli)
4. Açıklamalı Yemek Kitabı Cilt 1 (Ciltli)