Doğal Yaşam ve Başkaldırı - H.D.Thoreau - Ana Fikri   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 04-02-2011 (15:10)   Son Mesaj: 02-05-2012 (23:46)    Cevap: 2    Gösterim: 1274  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen Enesce

    04-02-2011

    Doğal Yaşam ve Başkaldırı - H.D.Thoreau - Ana Fikri



    Yayınevi: Kaknüs Yayınları
    Basım Tarihi: Nisan 2001
    Kitap Türü:

    Naturalis yazar ve ilk çevrecilerden olan Henri David Thoreau (1817-1862) için doğa, inancının bir parçasıydı. Thoreau bu amaçla 1845 yılının ilkbaharında Walden gölünün kıyısına bir kulübe yaptı. Burada doğayı gözlemledi, çiftçilik yaptı gözlemlerini ve düşüncelerini bir günlüğe kaydetti. Doğal dünyada yaşamını sürdürürken bilinçli olarak yaşamayı hayatın sadece temel ihtiyaçlarını dikkate almayı ve hayatın öğretmesi gerekeni öğrenmeyi arzuladı günlük yaşamından kesitlerle beraber insanın varoluş gerçeği, toplum, devlet ve diğer konular üzerine tefekkürlerini açık ve net bir bilgelikle kaleme aldı. (Thoreau münzevi bir hayat yaşamıyordu. Hergün ziyaretçileri vardı ve yürüyerek yakındaki kasabaya gidip geliyordu) Thoreau'nun dikkat çeken kabiliyeti sıradan gündelik bir olayı veya doğadaki bir detayı gözlemleyerek başladığı düşüncesini insanoğlunun en temel sorunlarını derin bir bakış açısıyla ele alabilecek şekilde geliştirmesidir. Amerikan ebediyatının en büyük klasiklerinden biri olan bu kitapta düşüncelerini toparladı Tolstoy ve Gandi gibi büyük şahsiyetleri etkilemesiyle tanınan Thoreau'nun bu eseri tüm dünyada felsefi düşüncede bir baş yapıt olarak kabul edilmiştir.



    candanag bunu beğendi.




    Doğal Yaşam ve Başkaldırı - H.D.Thoreau - Ana Fikri Yorumları




      Permalink - Mesaj no 1  07-03-2011, 02:07

    --->: Doğal Yaşam ve Başkaldırı - H.D.Thoreau - Özeti


    Kaknüs Yayınevi
    Çeviren: Seda Çiftçi
    Yayın Yılı: 2001
    Orjinal Adı: Walden; or, life in the woods
    384 sayfa
    Kitap Kağıdı
    14x21 cm
    Karton Kapak
    ISBN:9756698101
    Dili: TÜRKÇE

    Naturalist yazar ve ilk çevrecilerden olan Henri David Thoreau (1817-1862) için doğa, inancının bir parçasıydı. Thoreau bu amaçla 1845 yılının ilkbaharında Walden gölünün kıyısına bir kulübe yaptı. Burada doğayı gözlemledi, çiftçilik yaptı gözlemlerini ve düşüncelerini bir günlüğe kaydetti.
    Doğal dünyada yaşamını sürdürürken bilinçli olarak yaşamayı hayatın sadece temel ihtiyaçlarını dikkate almayı ve hayatın öğretmesi gerekeni öğrenmeyi arzuladı günlük yaşamından kesitlerle beraber insanın varoluş gerçeği, toplum, devlet ve diğer konular üzerine tefekkürlerini açık ve net bir bilgelikle kaleme aldı. (Thoreau münzevi bir hayat yaşamıyordu. Hergün ziyaretçileri vardı ve yürüyerek yakındaki kasabaya gidip geliyordu)
    Thoreau'nun dikkat çeken kabiliyeti sıradan gündelik bir olayı veya doğadaki bir detayı gözlemleyerek başladığı düşüncesini insanoğlunun en temel sorunlarını derin bir bakış açısıyla ele alabilecek şekilde geliştirmesidir.
    Amerikan ebediyatının en büyük klasiklerinden biri olan bu kitapta düşüncelerini toparladı Tolstoy ve Gandi gibi büyük şahsiyetleri etkilemesiyle tanınan Thoreau'nun bu eseri tüm dünyada felsefi düşüncede bir baş yapıt olarak kabul edilmiştir.
    Kitapyurdu


    Doğal Yaşam ve Başkaldırı / H. David Thoreau / Kitap / Milliyet Blog

    biyografi.net:*Henry*Thoreau biyografisi burada *nllerin biyografileri burada

    Henry David Thoreau - Wikipedia, the free encyclopedia

    Walden - Wikipedia, the free encyclopedia

    e-book orjinal metin http://publicliterature.org/pdf/waldn10.pdf

    sesli orjinal kitap için LibriVox » Walden by Henry David Thoreau
    candanag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) candanag

      Permalink - Mesaj no 2  02-05-2012, 23:46


    günümüzdeki kullanımıyla "sivil itaatsizlik" teriminin babası olan Thoreau'nun bu kitabında sivil itaatsizlik üzerine makalesini de okumak mümkündür. Ekonomi, okuma, yaşadığı yer, mevsimlerin geçişi ve hayvanlar-bitkiler gibi değişik konulardaki düşüncelerine daldığımız bu kitap, iyi ki Türkçe'ye de çevrildi ve geniş okuyucu kitlesine ulaştı diyebilirim. her sene belli bir gün kendisi anan sevenlerine de selam olsun.
    candanag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) candanag