Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

  1. Alt 03-03-2008, 09:40 #1
    muhammet Mesajlar: 105
    Malzemeler ; 4-5 kişi için
    1 adet Tavuk

    2 dilim ekmek içi

    3 su bardağı Ceviz İçi

    Tuz, Kırmızı Biber

    Arzuya göre ezilmiş sarımsak da ilave edilebilir.


    Temizlenmiş bir adet Tavuk, tuz katılarak haşlanır.

    3 su bardağı Ceviz İçi, makinadan geçirilirek rendelenir, üstüne 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve tuz ilave edilir. Çok hafif ateşte, tahta bir kaşıkla ezilerek, yoğrulur. Yağı cıkmaya başlayınca, bir kaç kaşık tavuk suyu ilave edilerek karıştırılır. Ateşten indirilir ve süzgeçte yağı süzülür.

    Cevize, ıslatılıp, suyu sıkılmış, parçalanmış 2 dilim ekmek içi katılır. Birlikte tekrar makinadan geçirilir. Tavuk suyu ilave edilir. Karıştırılır.

    Haşlanmış tavuğun kemikleri ve derisi ayrılarak didiklenir. Hazırladığımız Ceviz İçi karışımı ile karıştırılır.

    Servis tabağına yerleştirdiğimiz Çerkes Tavuğunun üstüne süs olarak daha önce süzdüğümüz Cevizin yağı ilave edilir.

    Afiyet olsun......

  2. Alt 03-03-2008, 13:48 #2
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Bizimkisi normal tavuk oluyor bu süslü biraz daha lüks gösteriyor sofradaki tavugu zannimca

    Eline saglik üstad

    muhammet bunu beğendi.
  3. Alt 05-23-2008, 12:29 #3
    call Mesajlar: 9
    Tavuğun beyaz eti olmalıdır

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.