Ekmek, sofralarımızın baş tacı, olmazsa olmazlarındandır. Her fırının önünden geçip giderken taze ekmek kokusu sarar bizi. Tok olsak bile acıktığımız hissine kapılırız. Şöyle çıtır çıtır taze ekmekle yapılan kahvaltının tadına doyum olmaz.
Bazen ekmek ihtiyaçtan fazla alınır. Ertesi güne de tazeliğini kaybetmiş, biraz bayatlamış olarak kalır. Bayat ekmeği yemek taze ekmeği yemek kadar cazip olmasa da bazen mecburiyetten yemek zorunda kalırız. Bazen de annelerimizin yaptığı gibi çeşitli şekillerde değerlendirmek de mümkün. Ufalanmış bayat ekmekler köfte için, kızartılmış bayat ekmekler çorba için yapılabilecek alternatiflerden bazıları. Bugün bayat ekmekleri siz gençlerin de severek yapabileceğiniz ve afiyetle yiyebileceğiniz, son yılların favori yiyeceklerinden pizzaya dönüştürdük. Yani bayat ekmek dilimleri bu kez çok lezzetli. Yanında çay iyi bir alternatif bence. Yani arkadaşlar pizzalar fırına, çay da ocağa...
Yapılışı: Dilimlenmiş ekmekler fırın tepsisine dizilir. Salça, süt ve kekik karıştırarak ekmek dilimlerinin üzerine bolca sürülür. Dilimlenmiş domates, yuvarlak doğranmış biber dilimleri ekmeklerin üzerine yerleştirilir. Dilimlenmiş sucuk veya sosis dilimleri de eklenir. En son rendelenmiş kaşarlar eşit miktarda ekmeklerin üzerine konur. Ekmek dilimlerinin üzerine hafif sıvı yağ gezdirilir. Sonra fırına verilir. Kaşarlar eriyene kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.