BU ÂYETİN Arapça metninde, bir şeyi yapan veya edinen anlamında olan ‘ittihaze’ kelimesi ‘ittihazet’ şeklinde geçer. Yani kelimenin sonundaki ‘t’ harfi, fiile dişi anlamı verir. Açıkça anlaşıldığı üzere buradan, yuva yapan örümceğin dişi olduğu sonucu çıkar.
1984 yılında, dünyaca meşhur Alman bilim dergisi Kosmos, örümceklerle ilgili özel bir sayı çıkardı. Bu ilginç sayıda geçen şu satırları okuduğunuzda, eminiz çok şaşıracak bir Kur’ân mucizesine daha tanık olmaktan dolayı, mutluluk duyacaksınız:
“Bahçe örümceğinin ağ yapma ve yiyecek yakalama kabiliyeti, sadece dişi örümcekler için geçerlidir. Yani İslâm Peygamberi’nin gizlendiği mağaranın girişindeki yuvayı, dişi bahçe örümceği örmüştür. Erkek bahçe örümceklerinin hayatı üzerinde ise pek fazla bilgimiz yoktur. Sadece ağ yapma (yuva kurma) kabiliyetlerinin olmadığını biliyoruz…”
Said Nursi Hazretleri’nin dediği gibi, hakikaten, “Kur’ân’ın âyetlerinde, cümlelerinde, ve kelimelerinde olduğu gibi, bazen bir tek harfinde bile mucize nurları parlıyor.”
************************************************** *