Başörtülü diye hakarete uğradı
Merve ve Elif Güler kardeşler tedavi olmak için gittikleri Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde, ağır hakaretlere maruz kaldılar. Muayene olmak için gittiği hastanede, Dr. Nilgün Yaşar Polat’ın, başörtülü olan ablasına ağır hakaretlerde bulunmasını hazmedemeyen Merve Güler, tedavi olmaktan vazgeçerek, hastaneyi terk etti. Yaşadıkları olay karşısında hastane yönetime giderek şikâyette bulunan kardeşler, kendilerine hakaret eden doktor hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
Diş doktoru Nilgün Yaşar Polat’ın kendisine, "Ablan normal olsaydı dış görünüşü böyle olmazdı" dediğini belirten Merve Güler, "Dişimi çektirmek istemediğimi defalarca Nilgün Polat’a söylememe rağmen, beni ikna etmeye çalıştı. Polat’ın ısrarında rahatsız olan ablam da araya girdi. Ablamı odadan çıkarttı. Ben başörtülü olmadığım için, bana ablamı kötülemeye çalıştı. Ablamı benim hayatıma karışmakla suçladı. Bunu yaparken de onun kimliğinden yola çıktı. ‘Bu ilerde kendisi gibi seni de kapanmaya zorlar. Üzerinde baskı kurar. Onu dinleme sen. Bu tipler tehlikelidir’ gibi telkinlerde bulundu. Ağza alınmayacak yakıştırmalar yaptı. Odadan zor çıktım. Ablama yapılan hakaretler beni çok üzdü" şeklinde konuştu.
Doktor Nilgün Yaşar Polat ise tartışmanın yaşandığını doğrularken abla Güler’in hareketlerinden ve tutumundan rahatsız olduğunu söyledi.
...............................
selametle..