sizlerle uzun süredir aklima takilan bir konuyu paylasmak istiyorum. hatta bazi günler uykularim bile bu yüzden kaciyor.
uzun süredir kafayi gelecegimiz olan genclerimize takmis bulunuyorum. hatta her ortamda artik gözetlemeye basladim ve sonucdan hic memnun degilim yada bana öyle geliyor. size söyle izah edeyim.
Ben simdiki neslimizin eski nesiller gibi düsünmedigi ve davranmadigi kanaatindeyim. Baktigim her gencin icinde bir türklük göremiyorum. Tabiki türk vatandaslari ama kanlari öyle degil gibi sanki. BIZIM GELECEGIMIZ NE OLACAK; COCUKLARIMIZ KIMLERDEN ÖRNEK OLACAK DIYE DÜSÜNMEKDEYIM.
Gelecegini düsünmeyen, hayalleri ve hedefi olmayan ,e egitimi nede aile egitimini önemsemeyen, ne türkiyeyi nede örf ve adetlerimizi bilen genc toplulugu sadece. Herseyden vaz gecmis hayattan bikmis bir halleri tavirlari var. ben bu duruma akil erdiremiyorum.
Bu durum benim aklimi cok karistiriyor. Sizce bunun sorumlusu kimdir????
Ailemi, arkadas cevresimi, bulundugu ceverenin insanlarimi yoksa simdiki sartlarmi???
Tabiki ben yurtdisinda kaldigim icin burdaki genclikden söz ediyorum.
Bazen söyle düsünüyorum herkesde biraz suc var. Basta aile, artik herkes gecim derdine düsmüs evde cocuk ne yapiyor, hangi insanlarla takiliyor, nette nerelere giriyor beynine ne bilgileri yerlestiriyor bilmiyorlar. hatta cocuk okulda nasil, basarilimi, sorunlari nelerdir takip edemiyorlar yada okadar mesgullerki etmek istemiyorlar.
diyelimki aile cok gelismis anlayisli ve ileri görüslü bir aile, cocugunada güzel aile egitimi veriyor. ama ginede arkadas cevresi yanlis oluyor ve bu genc tekrar bir cikmazin icine giriyor. bu durumdada gence en büyük pay düsüyor. kendine zarar gelen yeri bilmesi ve oradan uzak durmasi gerekirken kendini( ailesi istemedigi icinde olabilir) dahada cikmaza sokuyor.
Her gecen gün icime bir hüzün cökür ve ne yapabilirim bu durum karsinda diye düsünüyorum. Ama bir yerde gine isin icinden cikamiyorum. okadar düsünüyorumki sizinle paylasma geregi duydum.
lütfen bizlerle sizde düsüncelerinizi paylasin, hatta bulundugunuz ortamin gencligini yani gelecegimizi anlatin.
saygi, sevgi ve dua ile kalin