Sanal zina araci chatler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-17-2010 (05:25)   Son Mesaj: 02-21-2010 (12:58)    Cevap: 3    Gösterim: 5576  

Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 2 gönderen alptraum
  • 1 gönderen emirahmedyasin
  • 1 gönderen ViSAL

02-17-2010

Sanal zina araci chatler

Sanal zina araci chatler
    İslami forum sitelerinde 'chat' sohbetiyle başlayan ilişkiler zinaya dönüşüyor. Siteler bunun için formüller üretti.

İslami forumlarda kadın ve erkekler arasında “chat” sohbetleriyle başlayan ilişkilerin zinaya varmısına engel olmak için İslami bazı internet siteleri çözümü kadın üyelerin kadınlığını gizlemekte buldu.

Gazete Habertürk'te Ali Kemal Erdem'in haberine göre, internette İslami forumlarda “sanal sohbetler”le başlayıp aşka dönüşen ilişkiler, İslami kesimde bazı çevrelerin tepkisini çekiyor. Bu tepkilerin etkisiyle bazı İslamcı internet siteleri, chat sohbetlerinin önüne geçebilmek için yeni önlemler geliştirdi.

‘SANAL ZİNA ARACI’

“Zehirliok” adlı internet sitesi, ana sayfasında chat aşklarının kötülüklerini uzun uzun anlatan, üyelerini bu tür ilişkilere girmemesi konusunda uyaran bir yazı yayınladı. “İstikamet Forum” adlı internet sitesi ise chat aşklarının önüne geçmek amacıyla kadın üyelerin cinsiyetlerini belli edecek üye adları kullanmasını yasakladı. Sitenin kurallar başlıklı bölümünde ise “Laubali, küfürlü konuşmalar ve bayan cinsiyeti belirtici isimler yasaklanmıştır” uyarısı yer alıyor. “Sadakat” adlı sitede ise bu konuda özelmesajlar bile takip edildiği için bu tür sorunlarla karşılaşılabileceği belirtildi. İstikamet Forum’un yöneticisi Caner Canyürekli ise “Dini siteler, hep suiistimal edilmekte ve birer sanal zina aracı olarak kullanılmaktadır” diyor.

CİHAT AYAĞIYLA GİRİYOR ZİNAYA DÖNÜŞÜYOR

İSLAMİ forumlardaki “chat aşkları”ndan duyulan rahatsızlık, kimi İslamcı yazarlarca da gündeme getirilmişti. Milli Gazete Yazarı Mevlüt Özcan, “Karşı cinsle chat’leşmenin bedeli” başlıklı yazısında “Bu, zinanın bir başka boyutudur. Namahremler tebliğ, cihat ayaklarıyla başlıyorlar chatleşmeye. Sonra bu çığırından çıkıyor, buluşmaya, daha sonra da fiili zinaya dönüşüyor” demişti.

Not: Ne yazikki sitemizi ilk actigimiz zamanlar forumdan bagimsiz bir chat sayfamiz bulunmakta idi. Fakat kontrol mekanizmasi bu sayfalarda cok düsük oluyor. Kaldi ki normal forumlarda dahi kontroller zor oluyor ve zaman aliyor. Facebook gibi daha büyük sosyal iletisim araclarinda durum vaziyet nedir hic düsünmek dahi istemiyorum. Facebook a kayit oldugumdan beri erkek oldugum halde 50 yi askin bayan arkadaslik istegi gönderdi. Kimsiniz taniyamadim dedigimde birine benzettim deyip kestirip atiliyor. Biz internetin nimetlerinden tam anlamiyla yararlanmayi beceremiyoruz sanirim.

emirahmedyasin ve ViSAL bunu beğendiler.

Sanal zina araci chatler Yorumları

Permalink - Mesaj no 1  02-18-2010, 13:05

--->: Sanal zina araci chatler

Daha çok yolumuz var... facebook a bulaşmamış nadir insanlardanım galiba... İnsan tekamulünü görerek, duyarak, okuyarak ilerletir.
    Az okuyoruz az düşünüyoruz forumlarda beyin fırtınaları yerine gönül fırtınalarına kayıyoruz...
    Okuyan, araştıran, düşünen şeytandan gelen vesveselere(fısıltılara) direnebilen insanlar olmamız dileği ile...
    ViSAL bunu beğendi.
    emirahmedyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) emirahmedyasin

Permalink - Mesaj no 2  02-20-2010, 16:42

[QUOTE=emirahmedyasin;56591]Daha çok yolumuz var... facebook a bulaşmamış nadir insanlardanım galiba... İnsan tekamulünü görerek, duyarak, okuyarak ilerletir.
    Az okuyoruz az düşünüyoruz forumlarda beyin fırtınaları yerine gönül fırtınalarına kayıyoruz...
    Okuyan, araştıran, düşünen şeytandan gelen vesveselere(fısıltılara) direnebilen insanlar olmamız dileği ile...[/QUOTE

amin ecmain..

emirahmedyasin sizi takdir ediyorum gerçekten...ama ve lakin facebooku da iyi kullanırsan iyidir kötü kullanırsan kötüdür diyorum..

ve yazdığınız her şeye üzülerek katılıyorum.
    emirahmedyasin bunu beğendi.
    ViSAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) ViSAL

Permalink - Mesaj no 3  02-21-2010, 12:58

Seni cihadla aldım chatle boşuyorum mücahidem

Rumuz: Yeşil puding.

_ ilk chatleşmemizi hatırlıyor musun rumuz ebabil tüyü.

_ Hatırlıyorum rumuz kurşunsuz yürek

_ Klavyemin tuşları Allah’ı zikrediyordu ve ben aşka geliyordum.

_ Hatırlamaz mıyım fazla yüklenmeden bilgisayar çökmüştü.

Feride, yeşil puding kıvamına gelmiş adamların chatte ihlaslı fıstık arayışına ve bu arayışı cihat adı altında yeşillendirerek aşk harbine dönüştürmelerine başına da italik Arapçayla “İslami”sini kondurmalarına şaşırıyordu.

Bu kimliksiz romantizmin çamurunu tebliğ standartlarına eriştirmiş yürek insanlarının(!) üçüncü sınıf çiğ arabesk rumuzlarla aşkın damarına intikal edişlerine tav olup av olmadıklarını zanneden saf kızlara bakıyordu feride.

İslama erişim hizmeti için 1’i değil birini tuşlayın edebiyatını üstlenecek çok yağız evli sazanlar olacağı için, açıkta kalacak nice kadrolu ihanete uğrayan kadınların ölen onurlarını da mahallenin imamına yıkatır bu sanal cenazeyi kaldırırsınız.

Bu sitelerin islamla hiçbir alakası yok! Bir tıkla evlendim, boş ol butonunu üç kez tıklar kurtulurum komedisine benzer bir oyun alanı bu site dediğiniz derme çatma yeşil sahalar! Dünya ahiret bacımsın rumuzunun altında yatan, sanal aşk teneffüsü, saf kızlar tarafından din dersi zili olarak algılansa da bu sitelerin içine din cilası çekmek İslami değer yargılarının boynunu vurmak demektir.

Anlayacağınız zinayı engellemek için tarafların cinsiyetlerini örtmek daha vurgulu bir komediye dönüşür ki bu durumda yine iki tarafın kalp gözlerinin açık olması gerekir, metafizik palazlanma sırasında nice sakatlıklar çıkabilir sanal alemin Ayşe’si gerçek alemin Ali’si olabilir ihtimalini de gözünüze sokmak gerekir ki o kadarına karışmak ta bu çok özel birlikteliğe(!) beni maydanoz kılar, benim ki ormanda kaybolmanızı engellemek adına küçük yeşil vurgu olmaktan öteye geçmez diyordu feride!

Yani “izdivacınızın sanalına talibim” modunun sonuçlarına katlanacaksanız işte site işte rumuz! Yok efendim biz dini literatürü bilmek istiyoruz deyip saf damgayı alnınızın ortasına yiyecekseniz, “ mücahitlik oturum açmakla olur” diye bağıran adamların ihlas pıtırcığıyız diyecekseniz islama bir şey olmaz reseti siz yersiniz.

Feride'nin Günlüğü
    el_feta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) el_feta