- Meclis'te "türban" ile ilgili Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmeler gergin bir havada geçiyor. AKP ve CHP'liler arasında zaman zaman küfür ve hakarete varıncaya kadar sözlü tartışmalar yaşanıyor.
AKP ve MHP'nin, anayasanın 10 ve 42'nci maddelerinde değişiklik öngören anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri Meclis Anayasa Komisyonu'nda devam ediyor. Görüşmeler tartışmalı bir ortamda geçiyor.
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, teklifin geneli üzerinde görüşmelerin ardından İçtüzük gereği oylama yapmadan maddelere geçince CHP Konya Milletvekili Atilla Kart karşı çıktı. Bunun üzerine AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Kart'a laf atınca tartışma şu şekilde gelişti:
-Kart, "Ben sana cevap veririm ama"
-Kılıç, "Sen bana cevap veremezsin, Yazıklar olsun size"
-Kart, "Sayın Başkan siz 22. Dönem alışkanlıklarınızı aynen devam ettiriyorsunuz"
-Kuzu, "Aynısını yapmaya devam edeceğim işte."
-Kart, "Yapamazsın. İktidarın aynasısın"
-Kuzu, "Vay yavrum, vay. Otur yerine seni atarım dışarı"
-Kart, "Despot adam, terbiyesiz adam. Sözlerini geri al, benden özür dile"
-Kuzu, "Buldunuz benim gibi demokrat başkanı çıtır çıtır yiyorsunuz"
-CHP'li Atilla Emek, "Ne biçim konuşuyorsun lan."
-Kuzu, "Terbiyesizlik yapmayın atarım sizi dışarı"
-CHP'Lİ KART : "KENDİNE GEL ANAYASAYI ZERRE KADAR BİLMİYORSUN"-
-Kart, "Sayın Başkan kendinize gelin, asıl terbiyesiz sizsiniz" Bunun üzerine CHP'liler toplu halde ayağa kalkarak ve Kuzu'ya dönerek, "Terbiyesiz, yeteneksiz Anayasayı zerre kadar bilmeyen adam. Asıl sen çık dışarı. Güya komisyon başkanısın. Görevini yapamıyorsun."
-Kuzu, "Bana hakaret edemezsiniz. Ben Anayasa Komisyonu başkanıyım. Bana neyi yapacağımı öğretemezsiniz."
Komisyon toplantısına katılan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ile Komisyon üyesi AKP İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı arasında da zaman zaman gerginlik yaşandı:
-BAŞIMI GURURLA KAPAYACAĞIM"-
-CHP'li Arıtman AKP'lilere laf atınca, AKP'li Bahçekapılı, "Senin gibi olamam"
-Arıtman, "Sen de yakında başını kapa git evinin hanımı ol. Burada ne işin var. Amacınız bu zaten."
-Bahçekapılı, "Senin gibi olacağıma başımı gururla kaparım. Sen Anayasa öğren"
Meclis'in kadın milletvekilleri arasında bu tartışmalar yaşanırken, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol araya girdi. Teklif üzerindeki görüşmeler maddeler üzerinden devam ediyor.
ANKA