Malzemeler
350 gr kalın makarna, 16 bardak su,2 bardak süt, 1 orta boy soğan, 3/4 kahve fincanı un, 3 iri domates veya 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası, 3,5 çorba kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber, 2 1/2 çorba kaşığı tereyağı, 4 yumurta, 1 1/2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Su ve tuzu kaynatın. Makarnaları kırmadan tencereye atın. 15-20 dakika haşlayın. yumuşayınca tencereyi ateşten indirin. Suyunu süzün. Bir tencereye ikibuçuk kaşık tereyağıyla yemeklik doğranmış soğanı koyun. Orta hararetli ateşte soğanları pembeleştirin. İçine unu katın. Çabuk çabuk karıştırarak iki dakika daha kavurmaya devam edin. Yarım kaşık tuzla, karabiber serpip, karıştırmaya devam edin. İçine ılık sütü azar azar dökün. Karıştırarak sekiz dakika pişirin. Koyu muhalebi kıvamına gelince, önceden hazırlanmış olan domates salçasını katın. İyice karıştırıldıktan sonra soğumaması için domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini ayıklayın. Küçük parçalara bölünükten sonra yarım çorba kaşığı yağla birlikte beş dakika kuvvetli bir ateşte pişirin. Makarnaların suları iyice süzüldükten sonra ateşe oturtun. Üzerine sırasıyla bir buçuk bardak rendelenmiş peynir, hazırlanmış olan salça ve en son olarak da çırpılmış yumurtaları katın. İyice karıştırılır. Sonra hepsini içi hafifçe yağlanmış yüksekçe bir fırın kabına yerleştirin. Kızgın bir fırına koyup, 40 dakika kadar pişirin. Çıkartıp, 15 dakika bekletin. Bir bıçakla tepsi yada kalıbın kenarlarını sıyırıp, ters çevirerek servis yapın.
AFİYET OLSUN