![]() |
hazır yufka mantısı malzemeler: 4 yufka yarım kg kıyma 3 baş kuru soğan 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz arzu edilirse 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 su bardağı mısır özü yağı 1 kase sarımsaklı yoğurt 2 yemek kaşığı tereyağında kızdırılmış 1 tatlı kaşığı pulbiber hazırlanması: kıymayı, ince doğranmış soğan, karabiber, tuz ve isterseniz pulbiber ile yoğurup mantının içini hazırlayın. her bir yufkayı sekize bölüp tüm üçgenleri üstüste koyun. kıymalı içten ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yufkanın geniş tarafına yayın. üçgenlerin kenarlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün. daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak sarın. tüm üçgenleri tamamlayıp bir tepsiye dizin. mısır özünü tavada kızdırıp mantıların her iki yanını kızartın. sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli sos ile servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:20 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük