1kg But veya Göğüs
250gr Mantar (4'e bölünmüş)
3 adet Yufka
2 Diş Sarımsak
5 adet Sivri Biber
1 çorba kaşığı Salça 4 adet Domates
1 demet Dereotu
1 çay bardağı Sıvı Yağ
Tuz ,Karabiber
1 adet Soğan
Dilediğiniz Baharatlar
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yağ konup kızdırılır. Yemeklik doğrana soğan ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulur.
Piliçler eklenir kızarmaya başlayınca doğranmış biber,sarımsak ve mantarlar eklenir. Mantar bıraktığı suyu çekince salça ilave edilir. 2 dakika sonra da rendelenmiş domatesler ve etin üzerini aşacak kadar su katılır. 10 dakika kaynatılır ve tencere ocaktan alınır.
Sebze ve pilici süzülür. Doğranan dereotu iyice süzülen tavukla karıştırılır. Üst üste konmuş 3 yufka, büyük bir servis tabağı ile yuvarlak şekilde kesilir.
Hazırlanan harç yufkanın içine konulur. Yufka bohça gibi katlanır. Kıvrımları alta getirilip üstüne yumurta sarısı sürülür. Tepsiye koyup fırında kızartılır.