1. Alt 03-03-2008, 15:46 #1
    muhammet Mesajlar: 105
    1 bardak pilavlık pirinç
    1 bardak su
    125 gr tereyağı veya margarin
    1 tane tavuksuyu bulyon

    yapılışı:
    pirinci 15 dk sıcak suda bekletin. süzgüde bol su ile yıkayıp süzün.düdüklü tencereye yağı , suyu ve bulyonu koyup kaynatın.su kaynayınca süzülmüş pirinci ilave edin.pirinç ile kaynayınca kapağını kapatın.düdük yukarda olacak.buhar çıkınca düdüğünü indirip ateşin altını iyice kısın saate bakın tam 5dk sonra ateşin altını kapatın. sadece 15dk dinlendirin...sonrada 1-2 kez karıştırıp sıcak servis yapın...

  2. Alt 10-31-2008, 00:07 #2
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Yani özelliği düdüklü olmasımıymış,enteresannn
    Ben size güzel bir pilav tarifi vericektim,kilo almanızdan ve parmaklarınızı yemenizden korktuğumdan kalsın,kimseye kıyamıyorum....

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.