Malzeme :



o 1 demet pancar
o 1 kase buğday
Terbiyesi için:
o yarım kg yoğurt
o 1 çorba k. un
o 1 yumurta
o üzeri için:
o nane
tereyağı


Hazırlanışı :

Önce buğdayı tencerenize su ilave ederek alın. İyice yumuşayınca çok ince kıyılmış pancar yapraklarını ilave edin. Bu arada yoğurdun içine bir yumurta ve bir çorba kaşığı un ekleyerek çırpın. Sıcak su ilavesi ile terbiyenin kıvamını ayarlayıp pişen çorbaya ekleyin. Tuzunu ekleyin.Çorba kaynayınca altını kapatın.

Tereyağında soğanı kızarana kadar soteleyin. İçine kuru nane atıp karıştırıp altını kapatın. Çorbanızın üzerine hemen dökün. Karıştırıp sıcak sıcak bu çorbayı ikram edin. Kışın sıcak yazın soğuk ikram edilebilinir.