Malzeme :



o 1 kase buğday
o 100 gr kıyma
o tuz,karabiber
o 1 kg yoğurt
o 2 çorba k. un
o 2 yumurta
Üzeri için:
o 1 soğan
o 1 çorba k. tereyağı
o aşotu


Hazırlanışı :

Buğdayı tencereye alıp üzerine su ilave edin. Bir taşım kaynatıp altını kapatın.Ertesi gün tekrar tencerenizi ateşe koyup üzerine su ilave edip kaynatın. Yoğurt,un ve yumurtayı iyice çırpıp çorba kesilmeden yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Diğer tarafta kıyma,tuz ve karabiber ile minik köfteler hazırlayın.

Tereyağında köfteleri alt üst kızartın. Soğanı da birlikte soteleyebilirsiniz.En son aşotunu ilave edin. aşotu yerine nane ve dereotu koyabilirsiniz. Bu sosu tencerenize ekleyip karıştırın. Sıcak sıcak iftar çorbanız hazır.