* Hamuru için:
o 2 çorba k.kırmızı mercimek
o 2 çorba k.pirinç
o 2 çorba k.bulgur
o 2 çorba k. tel şehriye
Meyanesi için:
1 soğan
3 çorba k. un
1 çorba k. domates salçası
sıvıyağ
nane, pulbiber, tuz
etsuyu
su
Hazırlanışı :
Önce kırmızı mercimek,pirinç ve bulguru su ile haşlanmaya bırakalım. Bu arada başka bir tencerede soğanı sıvıyağ ile soteleyelim. Üzerine unu koyup bir iki dakika çevirelim. Üzerine salçayı,tel şehriyeyi nane ve diğer baharatları ekleyelim.
En son etsuyu ve soğuk su ilave edelim.Bu arada haşlanmış mercimek ,pirinç ve bulguru ekleyip sıcak su ilave ederek çorbanın kıvamını ayarlayalım. Çorbamız kaynayınca servise hazırdır.