Malzeme :

* 2 çorba k.kırmızı mercimek
* 2 çorba k.pirinç
* 2 çorba k.bulgur
* 2 çorba k. tel şehriye
* Meyanesi için:
o 1 soğan
o 3 çorba kaşığı. un
o 1 çorba kaşığı domates salçası
o sıvı yağ
o nane
o pulbiber
o tuz
o etsuyu
o su


Hazırlanışı :

Önce kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru su ile haşlanmaya bırakalım. Bu arada başka bir tencerede soğanı sıvıyağ ile soteleyelim.

Üzerine unu koyup bir iki dakika çevirelim. Üzerine salçayı, tel şehriyeyi nane ve diğer baharatları ekleyelim. En son et suyu ve soğuk su ilave edelim.

Bu arada haşlanmış mercimek, pirinç ve bulguru ekleyip sıcak su ilave ederek çorbanın kıvamını ayarlayalım. Çorbamız kaynayınca servise hazırdır.