* yarım kg et
* 1 pancar
* yarım kg lahana
* 2 diş sarımsak
* 1 demet maydonoz
* 1 patates
* 1 havuç
* 2 boy kuru soğan
* 2 defne yaprağı
* 1 domates
* 1lt et suyu
Hazırlanışı :
Tencereye ilk olarak doğranmış soğan ve rendelenmiş havuç alınır.biraz kavrulduktan sonra üzerine doğranmış domates, patates, sarımsak eklenir. Daha sonra doğranmış ve sirkede bekletilmiş lahana da ilave edilir.
Diğer taraftan pancar da rendelenerk sirke ve limonda bekletilir. lahanalar biraz piştikten sonra pancar ve haşlanmış didiklenmiş et eklenir.Et suyu ilave edilerek pişmeye bırakılır. en son pişmesine yakın maydanoz eklenerek ocaktan alınır. Çorba sıcacık servis yapılır.