* 1 su b. yeşil mercimek
* 2 çorba k. tel şehriye
* 2 çorba k. un
* etsuyu
* karabiber, tuz
* 1 dal tarhun otu
* 1 su b.yoğurt
* 1 çorba k. tereyağı
Hazırlanışı :
Tencereye kaynayan suyu alın.Üzerine haşlanmış olan yeşil mercimeği alın. Üzerine 2 çorba kaşığı tel şehriye,kemik suyunu ilave edin. Terbiyesi için bir karıştırma kabına biraz su alın.Üzerine yoğurt, 2 çorba kaşığı un bir miktar sıcak su ilave edip karıştırın.Hazırladığınız terbiyeyi tencereye aktarın. Tuzu ilave edin.Birlikte kaynatın. Çorbanın sosu için tavada tereyağını eritin.Üzerine kırmızı pulbiber,kekik ekleyin. Çorbayı servis tabağına alın.Üzerine sosu dökerek servis edin.