* 1 çay b. pirinç
* su
Terbiyesi için:
* 1 kase yoğurt
* 4 çorba k. un
* 1 yumurta
* 1 limon
* tuz
*
Sosu için:
* 1 çorba k. tereyağı
* 1 çorba k. nane
Hazırlanışı :
Tencereye 1 çay bardağı pirinci alın.Üzerine yaklaşık 1 litre kadar su ilave edip pirinçleri pişirin.Terbiyesi için karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın.Üzerine un,adet yumurta,1 limon suyu,tuz ilave edip çırpma teliyle karıştırın.Daha sonra üzerine ilk önce soğuk su daha sonra sıcak su ilave edip terbiyeyi bağlayın.Terbiyeyi tencereye pirinçlerin üzerine alın ve kaynayan çorbayı pişirmeye bırakın.
Sosu için tavaya tereyağını alın ve eridikten sonra üzerine nane ilave edip karıştırıp ocaktan alın.Çorbayı servis tabağına alın üzerine naneli sostan döküp servis edin.