* 1.5 su b.haşlanmış buğday
* 1 bağ ıspanak
Terbiyesi için:
* 1 kase yoğurt
* 2 çorba k.tepeleme un
* 1 yumurta
* su,tuz
Üzeri için:
* tereyağı
* toz kırmızı biber
Hazırlanışı :
Tencerenize sıcak suyu alın.İçine haşlanmış buğdayları ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra terbiyesini hazırlayın. Bir kaseye yoğurdu,unu,yumurtayı,tuzu ve soğuk suyu ekleyerek çırpın.Daha sonra terbiyeyi sıcak su ile ılıtıp sıcak çorbaya ekleyin. Karıştıra karıştıra kaynatın. Kaynadıktan sonra çok ince kıyılmış ıspanak yapraklarını ekleyip 5 dakika daha pişirip altını kapatın.Üzerine toz biberli kızarmış tereyağı gezdirin.