* 2 çorba k. tarhana
* 100 gr. kıyma
* 3 çorba k. bulgur
Terbiyesi için:
* 1 kase yoğurt
* 2 çorba k. un
* tuz, su
Sokareci için:
* 1 soğan
* 2 diş sarımsak
* nane,kırmızı biber
* 1 çorba k. tereyağı
Hazırlanışı :
Bulgurun üzerine aşıcak kadar sıcak su ilave edip demlendirin. Daha sonra üzerine tarhanayı ve kıymayı ilave edin. Köfte yoğurur gibi yoğurup bilye büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Bir tencereye sıcak su alın ve kaynayınca köfteleri ekleyip pişirin. Bu arada terbiyesi için yoğurdun üzerine unu ekleyin. Çırpdıktan sonra tuz ve önce biraz sıcak su ekleyerek terbiyeyi ılıtın. Köftelerin kaynadığı suya ilave edip kaynatın. Sosu için küçük bir tavaya doğranmış soğanları ve sarımsağı alın. Tereyağı ile birlikte iyice sarartın.Üzerine nane ve kırmızı biber ekleyin.Bu sosu kaynayan tencerenin üzerine döküp sıcak servis yapın.