* 1 demet pancar yaprağı
* 1 su b.haşlanmış buğday
* yarım su b.haşlanmış nohut
* su
* terbiyesi için:
o 1 kase yoğurt
o 1 çorba k.un
o 1 yumurta
* sokaracı için:
o 1 çorba k.tereyağı
o 1 soğan
o tuz
Hazirlanisi :
Çorbanız için tencereye sıcak su koyup üzerine haşlanmış buğdayları ekleyin. Su kaynayıp buğdaylar iyice yumuşayınca terbiyesini hazırlayın.
Terbiye için yoğurt, un ve yumurtayı çırpıp önce soğuk su sonra da sıcak su ilave ederek ılıtın. Çorbanıza karıştıra karıştıra ekleyin.
En son incecik kıyılmış pancar yapraklarını ekleyip bir iki dakika daha pişirin. Sokaracı için tereyağında ince doğranmış soğanları kızartın. Çorbanın tuzunu ekleyip üzerine sokaracı dökün.