* 1 çay b. yeşil mercimek
* 1 kase kesme hamur
* Terbiyesi için:
o 1 kase yoğurt
o 2 çorba k. un
o su
* Sokareci için:
o 1 soğan
o 1 çorba k. tereyağı
o 1 çorba k. aşotu
Hazirlanisi :
Yeşil mercimekleri akşamdan suya koyup siyap suyunun çıkmasını ve şişmesini sağlayın. Tencerey sıcak su alıp üzerine mercimekleri ve kesme hamuru ekleyin.Terbiyesi için yoğurt,un ve soğuk suyu çırpın.
Üzerine sıcak su ilave ederek ılıtın ve çorbaya ekleyin. Bu arada sokaracı için tereyağında soğanları soteliyin. Kızaran soğanların üzerine taze veya konserve doğranmış aşotunu ekleyin. Kaynayan çorbaya eklepi altını kapatın. Aşotunuz yoks nane de koyabilirsiniz.