Malzemeler :

* 3 çorba k. yoğurt
* 3 çorba k. un
* 4 çorba k. yıldız şehriye
* su
* tuz

Sosu için:

* 1 çorba k. tereyağı
* 1 tatlı k. salça
* 1 tutam taze aşotu


Hazırlanışı :

Tencereye sıcak suyu alın.Üzerine şehriyeyi alın ve kaynamaya bırakın.Terbiyesi karıştırma kabına yoğurt ve unu ilave edin ve karıştırın.Daha sonra terbiyeye ilk önce soğuk su daha sonra kaynayan sudan ilave edin ve karıştırın.Tencereye terbiyeyi ilave edin.

Sosu için tavaya tereyağını alın.Tereyağı eridkten sonra üzerine salça ilave edin ve sokaraç yapın.Üzerine ince kesilmiş aş otnu ilave edin.Servis tabağına çorbayı ilave edin.Çorbanın zerine sokaracını ilave edip servis edin.