* 1 su b. barbunya
* 1 su b. mısır yarması
* 3 soğan
* Dereotu
* Maydanoz
* 1 çorba k. domates salçası
* 1 çorba k. biber salçası
* Tuz, karabiber
* Nane
2 çorba k. tereyağı
Hazırlanışı :
Tencereye1 su bardağı barbunyayı ve 1 su bardağı mısır yarmöasını ilave edin.Üzerine sıcak su ilave edin ve haşlamaya bırakın.Karıştırma kabına 1 kase yoğurt ve 1 çorba kaşığı unu ilave edin ve karıştırın.Daha sonra üzerine sıcak su daha sonra soğuk su ilave edip terbiuyeyiılık hale getirin.
Daha sonra terbiyeyi tencereye ilave edin ve çorbayı karıştırın.Sosu için tavaya2 çorba kaşığı tereyağını ilave edin.Terayağı eridikten sonra üzerine salçaları ve nane ilave edin.Servis tabağına çorbayı ilav edin.Üzerine sosu döküp servis edin.