* 300 gr. kuzu eti
* 2 su b. haşlanmış nohut
* tuz, karabiber
* su
Terbiyesi için:
* 1 kase yoğurt
* 2 çorba k. un
* soğuk su
* sıcak su
Sokaracı için:
* 1 çorba k. tereyağı
* 1 soğan
* 5 dal taze sarımsak
Hazırlanışı :
Önce tencereye etler alınır üzerine su eklenerek pişmeye bırakılır. Etler iyice pişince üzerine haşlanmış nohutlar ilave edilir. Tüm malzeme pişince terbiyesi icin yourt ve un iyice çırpılır. Terbiyeye sıcak su eklenerek ılıtılır ve tencereye ilave edilir.
Tuz ve su kıvamı ayarlandıktan sonra sokaracı için tereyağında minik kesilmiş soğanlar iyice kızartılır. servis edilmeden önce sokarıç da eklenip karıştılıp sıcak ikram edilir.mümkünse taze sarımsakla şiveydizi pişirmek gerekir.