* 3 çorba AK.KIRMIZI MERCİMEK
* 3 çorba k.bulgur
* 3 çorba k.tel şehriye
* 2 çorba k.pirinç
* 2 çorba k.salça
* 3 çorba k.un
* 1 çorba k.tereyağı
* sıvıyağ
* 1 soğan
* 1 acı kırmızı biber
* 1 tutam kereviz
* 1 dilim lahana
* su
* tuz
* et suyu
Hazırlanışı :
Tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine sıvıyağı ekleyerek unu sıvıyağ ve tereyağı karışımında kavurun.Üzerine soğan ve salçayı da ekleyerek kavurun. Daha sonra üzerine önce soğuk su sonra sıcak su vererek kaynamaya bırakın.
Diğer tarafta bulgur, pirinç ve mercimeği ayrı bir tencerede haşlayın. Haşlanınca kaynayan çorbaya ekleyin. En son ocaktan almaya yakın üzerine tel şehriyeyi alın. En son ocaktan alırken ince doğranmış kereviz yaprağını ekleyerek sıcacık servis yapın.