* 150 gr.kuzu eti
* 1 soğan
* 1 patates
* 2 havuç
* su
Terbiyesi için:
* 1 kase yoğurt
* 3 çorba k.un
* tuz
Üzeri için:
* 1 çorba k.tereyağı
* aşotu
* taze sarımsak
Hazırlanışı :
Eti sıvıyağda yüksek ateşte kavurun. Daha sonra altını kısıp üzerine soğanı ekleyin. Bir süre kavurduktan sonra suyunu vererek kaynamaya bırakın. Etler pişmeye başlayınca üzerine küp doğranmış havuç ve patatesleri de ekleyerek bir süre daha pişirin.
Dİğer tarafta terbiyesi için 1 kase yoğurt ve unu karıştırın. Üzerine biraz soğuk su ekleyerek kıvamını açın. Daha sonra üzerine çorbadan biraz sıcak su ekleyip çırpın. Terbiyeyi çorbaya ekleyeerk bir süre daha kaynatın. Bu arada aşotunu doğrayarak tereyağında kavurun. Çorbanın üzerine döküp servis yapın.