* 1 kuzu gerdan
* 4 çorba k.un
* 1 kase yoğurt
* 1 yumurta
* Su
* Et suyu
* tuz
Üzeri için:
* Tereyağı
* Toz kırmızı biber
Hazırlanışı :
Düdüklü tencereye 1 adet kuzu gerdanı alın.Üzerine su ilave edin.Kuzu gerdanı kemiklerinden ayrılıncıya kadar pişirin.Eti soğuduktan sonra didikleyin.Et suyunu başka bir tencereye süzdürün.Et suyunun içine didikelnmiş etleri ilave edin.
Çorbanın terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın.Üzerine 4 çorba k.unu ilave edin.Üzerine 1 adet yumutya kırın.Üzerine soğuk su ilave edin ve güzelce karıştırın.Daha sonra terbiyeye sıcak su ilave edip kıvamı bağlayın ve tencereye ilave edin.Tekrar kaynadıktan sonra çorbayı servis tabağına alın.Üzeri için ise bir tavaya tereyağını ve toz kırmmızı biberi ilave edin.Tereyağı eridikten sonra çorbanın üzerine döküp servis edin.