Malzemeler :

* 300 gr.bakla
* 1 tutam dereotu
* 1 soğan
* 1 çorba k.tereyağı
* 1 su b.tavuk suyu

Terbiyesi için:

* 1 kase yoğurt
* 3 çorba k.un
* 1 yumurta
* Tuz
* Su

Hazırlanışı :

İlk olarak tencereye tavuk suyu ve normal su ekleyerek kaynamaya bırakın. Bu arada baklaları incecik doğrayın. Kaynayan suya baklaları ekleyin.

Diğer tarafta terbiyesini hazırlayın. Bunun için karıştırma kabına un, yumurta ve yoğurdu alarak çırpın. Üzerine önce soğuk su, sonra da tencereden sıcak su ekleyerek çırpın.
Hazırladığınız terbiyeyi karıştıra karıştıra çorbaya ekleyin.

Sokareci için ise soğanı tereyağında kavurun. İyice kavrulunca altını kapatın içine ince doğranmış dereotunu ekleyerek karıştırın. En son sokarecini de çorbaya ekleyerek sıcacık servis edin.